Institutul de Psihiatrie ‘Socola’ Iasi – locul I la o competitie din cadrul Congresului Mondial de Psihiatrie

12/03/2021

Institutul de Psihiatrie ‘Socola’ Iasi – locul I la o competitie din cadrul Congresului Mondial de Psihiatrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/institutul-de-psihiatrie-socola-iasi-locul-i-la-o-competitie-din-cadrul-congresului-mondial-de-psihiatrie/

Medicul rezident psihiatru Marcel-Alexandru Gaina, de la Institutul ‘Socola’ din Iasi, a castigat locul intai cu lucrarea ‘Standardizarea tehnicilor de expunere la realitatea virtuala in tulburarile anxioase’ in cadrul unei competitii organizate la Congresul Mondial de Psihiatrie, eveniment care se desfasoara in aceasta perioada in Bangkok, Thailanda, relateaza Agerpres.

Congresul Mondial de Psihiatrie este organizat de Asociatia Mondiala de Psihiatrie si prilejuit de aniversarea editiei cu numarul 20 a celei mai importante manifestari stiintifice din acest domeniu medical.

Potrivit sursei citate, Dr. Marcel-Alexandru Gaina, medic rezident psihiatru, spune ca aceasta competitie, la care s-au inscris specialisti in psihiatrie din intreaga lume, a fost una interactiva, iar fiecare concurent a avut la dispozitie trei minute si un singur slide pentru a-si prezenta lucrarea ce a vizat ‘Standardizarea tehnicilor de expunere la realitatea virtuala in tulburarile anxioase’.

Printre temele prezentate la Congres s-au numarat ‘Telepsihiatria in perioada COVID-19’, ‘Cum sa conduci un spital de psihiatrie’, ‘Etnopsihoterapia si nevoia unei adaptari culturale in terapia cognitiv comportamentala’, ‘Explorarea si raportarea cazurilor in care suicidul este atribuit factorilor socio-culturali’, ‘Familie, spiritualitate si dependenta’, ‘Sanatatea mintala si traumele majore: construirea rezilientei’, ‘Etica in psihiatrie: noi provocari’ si altele.

Dupa terminarea expunerii, fiecarui concurent i s-au alocat doua minute pentru sesiunea de intrebari si raspunsuri. Pe langa acuratetea datelor stiintifice prezentate, a fost punctat si modul in care concurentul a reusit sa capteze atentia auditoriului.

‘Provocarea a constituit-o incadrarea in timpul de 3 minute, competitia fiind recunoscuta pentru dificultate intrucat necesita o buna stapanire a temei si o mare capacitate de sinteza. Tema abordata, precum si modul de prezentare au starnit curiozitatea publicului, astfel incat sesiunea de intrebari si raspunsuri care mi-a fost alocata a fost prelungita de la doua minute la aproximativ 20 de minute, pentru a putea raspunde tuturor intrebarilor care mi-au fost adresate’, a declarat dr. Marcel-Alexandru Gaina, citat de Agerpres.

Managerul Institutului de Psihiatrie ‘Socola’ Iasi, Bogdan Saramet, a precizat ca unitatea medicala ieseana este singura din Romania care a participat la acest Congres.

“Mai mult, este pentru prima data din 1950, de la infiintarea Asociatiei Mondiale de Psihiatrie, cand un participant de la noi din tara castiga locul intai intr-o competitie de o asemenea anvergura, iar bucuria noastra este cu atat mai mare cu cat premiul a fost castigat de dr. Gaina, medic rezident in cadrul Institutului. Vorbim aici despre o noua confirmare a faptului ca Iasul are cei mai buni specialisti in psihiatrie, iar Institutul de Psihiatrie Socola reprezinta varful de lance in psihiatria romaneasca, fapt recunoscut acum si la nivel mondial”, a declarat managerul unitatii medicale.

Asociatia Mondiala de Psihiatrie a fost infiintata in anul 1950, iar de atunci a organizat 20 de congrese mondiale de psihiatrie. Asociatia reuneste 145 de societati de psihiatrie din 121 de tari din intreaga lume.

Etichete: spitalul de psihiatrie socola iasi, congresul mondial de psihiatrie, tulburarile anxioase

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: