Institutul ‘Cantacuzino’ va gazdui Centrul de stocare central pentru vaccinul anti-Covid

07/12/2020
Institutul ‘Cantacuzino’ va gazdui Centrul de stocare central pentru vaccinul anti-Covid

Institutul ‘Cantacuzino’ va gazdui Centrul de stocare central pentru vaccinul anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/institutul-cantacuzino-va-gazdui-centrul-de-stocare-central-pentru-vaccinul-anti-covid/

Institutul National de Dezvoltare Medico-Militara ‘Cantacuzino va fi Centrul de stocare central pentru vaccinul anti-COVID ‘, de la care dozele se vor distribui catre toate centrele regionale.

“S-a stabilit un centru de stocare central si anume Institutul National de Dezvoltare Medico-Militara ‘Cantacuzino’ de la nivelul caruia se vor distribui mare parte a vaccinurilor la nivelul centrelor regionale din tara: Spitalul Militar Timisoara, Spitalul Militar din Brasov, Spitalul Militar din Cluj, Iasi, Constanta si Craiova. De la nivelul acestor centre regionale de stocare, vaccinurile vor fi distribuite descentralizat in fiecare judet in centrele de vaccinare”, a declarat Dr. Valeriu Gheorghita,presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca o parte dintre vaccinuri urmeaza sa fie distribuita inca de la inceput centrelor regionale de stocare. Potrivit acestuia, vor fi organizate centre de vaccinare si in afara unitatilor medicale.

Continut educational:

“Sunt estimate circa 850 – 900 de centre la nivel national, care vor asigura un numar estimat, pentru fiecare centru, de circa 5.000 de persoane pe luna, drept pentru care putem reusi in primele sase luni de la debutul activitatilor de vaccinare sa asiguram o imunizare prin vaccinare a unui numar de peste 13 milioane de persoane. Pe langa aceste centre, vor fi infiintate centre de vaccinare mobile sau caravane mobile prevazute cu mai multe echipe de vaccinare si care vor asigura vaccinarea persoanelor care au acces limitat la un centru de vaccinare, cum sunt cele din caminele de ingrijire pe termen lung sau personalul esential din anumite institutii pentru care deplasarea la un centru de vaccinare este dificila”, a mai precizat dr. Gheorghita.

Etichete: stocare vaccin anti-covid, institutul cantacuzino, centre de vaccinare anti-covid, dr valeriu gheorghita

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: