Institutul Cantacuzino ar putea sa revina la Ministerul Sanatatii

17/11/2016

Institutul Cantacuzino ar putea sa revina la Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/institutul-cantacuzino-ar-putea-sa-revina-la-ministerul-sanatatii/

CANTACUZINOPremierul Dacian Ciolos a anuntat ca ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, pregateste un act normativ in baza caruia Institutul Cantacuzino, aflat in prezent sub coordonarea Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, ar putea sa revina sub coordonarea Ministerului Sanatatii.
“Trebuie investit mult. In acest institut nu s-a investit ani de zile. (…) Nici nu mai e la Ministerul Sanatatii. Fostul ministru l-a lasat sa plece, a vrut sa scape de el, probabil. Fostul ministru al Sanatatii l-a transferat de la Ministerul Sanatatii la Ministerul Educatiei si stiti ca educatia se ocupa doar de partea de cercetare. Acest institut, dincolo de eventualele proiecte de cercetare, cred ca ar trebui sa isi consolideze, sa isi reconsolideze pe cat posibil si alte atributii. Domnul ministru stiu ca pregateste un act normativ prin care sa il readuca la Ministerul Sanatatii. Dar nu e suficient sa il readuci la Ministerul Sanatatii, acolo trebuie si fonduri, trebuie reinvestit. Au plecat foarte multi medici, specialisti, trebuie recreata si capacitatea de analiza, pentru ca si-a pierdut si statutul de laborator de referinta”, a declarat premierul pentru Europa FM.

El a mai precizat ca foarte probabil ca actul normativ sa fie adoptat pana la finele anului.

“Asta nu inseamna ca incepand de anul viitor o sa produca vaccinuri. E o piata foarte concurentiala de productie de vaccinuri si asta inseamna, in spate, o capacitate solida de cercetare, de testare, pana a putea produce vaccinuri autorizate”, a mai afirmat premierul Ciolos, citat si de Agerpres.

Vlad Voiculescu afirma in luna octombrie ca este nevoie de “un audit serios” la Institutul Cantacuzino, pentru care ministerele Sanatatii si Educatiei incearca sa construiasca o strategie comuna.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

583 de centre active de vaccinare anti-Covid, in Romania

Valeriu Gheorghita: Persoanele care deservesc activitati esentiale se reprogrameaza pentru vaccinare cu 10 zile

Un medicament dezvoltat in Ungaria ar putea fi eficient in prevenirea complicatilor grave ale virusului SARS-CoV-2

Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

Romania a primit inca 95.940 doze de vaccin de la Pfizer & BioNTech