Inspectorii ANAF vor decide daca medicii, farmacisii sau avocatii vor trebui sa plateasca taxe mai mari

26/05/2015

Inspectorii ANAF vor decide daca medicii, farmacisii sau avocatii vor trebui sa plateasca taxe mai mari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/inspectorii-anaf-vor-decide-daca-medicii-farmacisii-sau-avocatii-vor-trebui-sa-plateasca-taxe-mai-mari/

MEDICI+BANIMii de medici, farmacisti sau avocati ar urma sa plateasca taxe mult mai mari daca inspectorii ANAF considera, dupa o serie de controale demarate deja, ca acestia nu desfasoara o activitate independenta.

Asta inseamna, mai exact va ar urma sa fie impozitati suplimentar, la fel ca si salariatii obisnuiti. Guvernul a eliminat din normele Codului Fiscal articolul care-i ferea pe cei cu meserii liberale sa plateasca taxe la fel de mari ca salariatii.

“In ultimele 8 luni, prin ceea ce a initiat ANAF ca si controale legate de profesiile liberale, a facut abuzuri tocmai fata de aceasta reglementare si e demonstrat ca asa s-a intamplat tocmai prin dorinta Guvernului in mod expres sa fie anulata”, a declarat Cristian Parvan,presedintele Patronatului Serviciilor Private, citat de Digi24.

Acum, pentru un venit net 5.000 de lei pe luna, o persoana fizica autorizata plateste statului taxe de 1.600 de lei.

In cazul in care vorbim de un salariat, pentru aceeasi suma, angajatul si angajatorul ar urma sa plateasca statului taxe de 4.100 de lei.

Astfel, de la 1 iulie activitatile independente ar putea fi reconsiderate drept dependente.

Inspectorii fiscali au amendat in ultimele luni mai multe persoane fizice care lucreaza ca farmacisti, medici, avocati sau consultanti fiscali pentru ca “ar fi abuzat de statul de PFA ca sa plateasca mai putin la stat, desi erau dependenti de firma pentru care lucrau”.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Adrian Gheorghe (CNAS), despre prioritatile mandatului sau: Performanta, transparenta, predictibilitate

Voiculescu, despre rapelul la vaccinul anti-Covid: Nu exista indicatie medicala pentru alt termen in afara de 21 de zile

Daca se redeschid scolile, elevii simptomatici vor fi verificati cu teste rapide pentru infectia cu SARS-CoV-2

Controale la centrele de vaccinare | Ministrul Sanatatii: Trebuie sa transparentizam procesul

Florin Citu: Romania are o campanie de vaccinare de succes