Inspectia sanitara de stat din cadrul MS a dat aproape 6000 de amenzi

18/12/2018

Inspectia sanitara de stat din cadrul MS a dat aproape 6000 de amenzi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/inspectia-sanitara-de-stat-din-cadrul-ms-a-dat-aproape-6000-de-amenzi/

Inspectia sanitara de stat din cadrul Ministerului Sanatatii a dat, in 2018, 5.976 de amenzi contraventionale, pentru nerespectarea normelor legale de igiena si sanatate publica.

“Anul acesta, Inspectia sanitara de stat din cadrul Ministerului Sanatatii a dar 5.976 de amenzi contraventionale, insumand 6.153.000 de lei. S-au suspendat 137 de autorizatii sanitare, s-au retras 50 de autorizatii sanitare de functionare si s-au luat 15 decizii de inchidere a unitatii. Nu vorbim doar de unitati sanitare in acest moment, vorbim de atributiile Inspectiei sanitare de stat care verifica activitatea in domeniul alimentar, calitatea apei, calitatea habitatului, mediul de munca”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, intr-o conferinta de presa.

Inspectorii au derulat mai multe actiuni de control care au vizat activitatea in obiectivele cu impact asupra sanatatii publice, respectiv unitati sanitare, unitati de invatamant sau unitati de turism. De asemenea, ei au verificat si modul de gestionare a deseurilor, mai ales a celor cu potential periculos.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Psoriazis

Pentru nerespectarea normelor legale de igiena si sanatate publica au fost aplicate 6.851 de avertismente; 5.976 de amenzi contraventionale ,137 decizii de suspendare a activitatii; 50 retrageri de autorizatii sanitare de functionare si 15 decizii de inchidere a unitatii.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: