Inspectia Sanitara a sesizat nereguli la spitalul Bagdasar-Arseni / Controlul continua pe parcursul acestei zile

19/07/2016

Inspectia Sanitara a sesizat nereguli la spitalul Bagdasar-Arseni / Controlul continua pe parcursul acestei zile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/inspectia-sanitara-a-sesizat-nereguli-la-spitalul-bagdasar-arseni-controlul-continua-pe-parcursul-acestei-zile/

spital-interior-holInspectorii sanitari impreuna cu Departamentul Supraveghere din cadrul DSP Bucuresti au efectuat aseara, intre orele 18:30-22:30, un control la spitalul Bagdasar-Arseni.
Actiunea a vizat situatia pacientului in varsta de 44 de ani, internat pe data de 10 iulie in urma accidentului din comuna Comana, judetul Giurgiu.

In data de 11 iulie, pacientului i-au fost recoltate probe din aspiratul bronsic. Rezultatele analizei bacteriologice au evidentiat prezenta Achomobacter xyloxidans – multirezistent, sensibil la Levofloxacin.

In data de 14 iulie au mai fost recoltate probe din aspiratul bronsic si au fost trimise spre analizala Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”. Rezultatele atesta prezenta Acinetobacter baumanii – multirezistent, sensibil la Colistin, si prezenta Klebsiella, rezisten la Colistin.Pacientul a fost introdus pe tratament specific.

Seara trecuta, controlul a evidentiat nereguli la respectarea normelor de efectuare a operatiunilor de curatenie si dezinfectie – acesta este un serviciu externalizat de catre spital.

Alte nereguli constatate se refera la gestionarea deseurilor periculoase rezultate din activitatile medicale.
Aseara nu au putut fi verificate documentele privind activitatea Serviciului pentru Prevenirea si Controlul Infectiilor Nosocomiale si nici cele care privesc prestarea serviciilor de curatenie si dezinfectie.

Inspectia Sanitara a decis, drept urmare, extinderea controlului pe durata zilei de astazi si derularea unei intregi operatiuni de recontrol. Asta inseamna ca va fi verificata situatia respectarii tuturor masurilor impuse la controale anterioare.

Odata finalizat raportul, concluziile acestuia vor fi publicate fara intarziere.

Biroul de presa al MS

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Protocolul de tratament in cazul pacientilor cu Covid-19, modificat si publicat in Monitorul Oficial

Un medic oftalmolog de la Galati a decedat din cauza Covid-19

Premierul Ludovic Orban a declarat ca se va vaccina impotriva Covid-19

Interventie neurochirurgicala in premiera nationala, la Timisoara

Peste 80 de voluntari ajuta Directia de Sanatate Publica Sibiu