Inspectia Sanitara a sesizat Colegiul Medicilor si Agentia Medicamentului pentru controale la Spitalul de Urgenta Craiova

18/07/2016

Inspectia Sanitara a sesizat Colegiul Medicilor si Agentia Medicamentului pentru controale la Spitalul de Urgenta Craiova

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/inspectia-sanitara-a-sesizat-colegiul-medicilor-si-agentia-medicamentului-pentru-controale-la-spitalul-de-urgenta-craiova/

spital-interior-holInspectia Sanitara a sesizat Colegiul Medicilor cu privire la noua operatii efectuate cu sprijinul unor medici straini la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova fara aprobare temporara sau ocazionala de prestare de servicii medicale in Romania de la Colegiul Medicilor.

Inspectorii au mai sesizat si Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale cu privire la utilizarea in cadrul acestor operatii a unor dispozitive si consumabile provenite si din sponsorizari pentru care nu exista contracte de sponsorizare, respectiv documente care sa ateste calitatea acestora.

Raspunderea pentru obtinerea aprobarilor, respectiv pentru documentatia aferenta dispozitivelor medicale apartine Spitalului Judetean, nu medicilor din Franta.

Doua persoane din cele noua operate au decedat.

Ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a cerut Corpului de Control al Ministerului sa efectueze verificari la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova. Controlul va demara la inceputul saptamanii viitoare.

Ministrul condamna orice actiune care ar putea arunca indoieli asupra cooperarii internationale dintre spitalele romanesti si specialisti straini. Intensificarea acestei cooperari este una dintre prioritatile mandatului sau, parteneriate cu spitale din afara tarii si cooperarea intre medici romani si straini dovedindu-se de nenumarate ori benefice pentru pacientii romani.
 
Context:

In perioada 25-27 mai 2016, noua pacienti cu diagnosticul de obezitate morbida au fost operati la Spitalul Clinic de Urgenta Craiova de catre echipe mixte de chirurgi. Au participat  doi medici chirurgi de la Centrul Integrat de Tratament al Obezitatii Morbide din Franta.

In data de 25 mai, un pacient in varsta de 47 de ani a fost operat. Diagnosticul sau a fost obezitate morbida, hipertensiune arteriala,  esofagita peptica gr. A. Evolutia a fost pozitiva, investigatiile postoperatorii nu au aratat complicatii. A fost externat in data de 3 iunie.

Pe 6 iulie, pacientul a fost reinternat de urgenta, dar nu a putut fi operat din cauza hemoglobinei foarte scazute. Pe 8 iulie, pacientul a decedat. Diagnosticul de deces este stare toxico-septica, fistula gastrica, peritonita generalizata, obezitate morbida.

Un pacient de 43 de ani a fost operat pe 27 mai. Diagnosticul de externare a fost diabet zaharat tip II, insuficienta cardiaca cl. II, miocardiopatie mixta, displidemie, aritmie extrasistolica ventriculara, insuficienta venoasa membre inferioare, fistula gastrica postoperatorie. Pacientul a fost externat afebril, stabil hemodinamic. A decedat astazi, la 17 zile de la externare, la domiciliu.

Un pacient de 42 de ani a fost operat in aceeasi zi si externat pe 13 iunie. Diagnosticul a fost obezitate morbida, diabet zaharat tip II, hipertensiune arteriala insuficienta venoasa cronica, arteriopatie diabetica, colitacu clostridium difficile si gangrena gamba stanga. A fost reinternat pe 18 iunie si urmeaza tratament pentru plagi infectate la gambe. Pacientul a fost declarat cu infectie nosocomiala cu Klebsiella si cu Costridium Difficile. Au fost verificate documentele de raportare a infectiilor si acestea sunt conforme.

O pacienta de 33 de ani a fost operata in aceeasi perioada cu diagnosticul de externare obezitate morbida, gusa chistica lob drept, pneumonie bazala stanga, pleurezie stanga, abces subfrenic stang. Evolutia postoperatorie nu a fost pozitiva, pe 7 iunie analizele au evidentiat rezultat pozitiv pentru Stafilococ sp, Bacil Gram negativ, Stafilococ coagulazo negativ. Pe 9 iunie a fost operata din nou, urmeaza tratament cu antibiotice, iar evolutia este lent pozitiva.

Biroul de presa MS

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: