INSP va realiza evaluarea obiectivelor cu impact asupra sanatatii populatiei

12/08/2019

INSP va realiza evaluarea obiectivelor cu impact asupra sanatatii populatiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/insp-va-realiza-evaluarea-obiectivelor-cu-impact-asupra-sanatatii-populatiei/

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Sanatatii, Cristian Grasu, evaluarea obiectivelor cu posibil impact asupra sanatatii populatiei va fi facuta catre de Institutul National de Sanatate Publica (INSP).

Printre exemple de obiective cu impact asupra asupra sanatatii date de acesta se numara gropile de gunoi, vopsitoriile auto sau fabricile de produse chimice.

Continut educational:

“Este vorba despre un ordin de ministru care stabileste metodologia de realizare a studiilor de impact asupra sanatatii, o problematica de foarte mare interes pentru toata populatia, cum s-a dovedit si prin participarea si interventiile avute la aceasta dezbatere. Propunem prin acest ordin de ministru ca evaluarea obiectivelor de mare amploare cu posibil mare impact asupra sanatatii populatiei sa fie facuta de Institutul National de Sanatate Publica. De asemenea, introducem posibilitatea de a avea in transparenta publica toate informatiile generale despre proiectul respectiv – un fel de rezumat al proiectului care va fi pus la dispozitia publicului pentru a fi studiat si pentru a se veni cu observatii si propuneri. Lucrul aceste nu se intampla pana acum. Implicarea INSP este un lucru benefic, pentru ca acolo exista expertiza atat pe sanatatea publica, cat si pe zona de igiena. Speram ca prin acest ordin de ministru, prin aceasta metodologie, sa fie clarificate mai multe lucruri care erau oarecum ambigue pana in momentul de fata si rezultatele sa conduca la o mai mare siguranta in aprobarea obiectivelor cu posibil impact asupra sanatatii populatiei”, a declarat Cristian Grasu, citat de Agerpres.

Informatiile generale despre aceste proiecte cu impact asupra sanatatii populatiei vor fi puse la dispozitia publicului.

Etichete: obiective cu impact asupra sanatatii, sanatatea populatiei, INSP

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Reprezentantii Spitalului Judetean Botosani atrag atentia asupra epuizarii care afecteaza cadrele medicale

Un medic de la Spitalul Judean de Urgenta Sibiu face apel la populatie pentru achizitionarea unui container special

O femeie care se pretindea medic realiza interventii estetice in Bucuresti | Politistii fac cercetari

Marile lanturi farmaceutice dau asigurari ca vor ajuta la distribuirea vaccinului anti-Covid

ONU a recunoscut proprietatile medicinale ale canabisului si a decis retragerea de pe lista stupefiantelor periculoase