INSP: Tulpina britanica a virusului SARS-CoV-2 circula in 62% din judetele tarii

15/03/2021

INSP: Tulpina britanica a virusului SARS-CoV-2 circula in 62% din judetele tarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/insp-tulpina-britanica-a-virusului-sars-cov-2-circula-in-62-din-judetele-tarii/

Potrivit unei analize a Institutului National de Sanatate Publica  INSP), tulpina britanica a virusului SARS-CoV-2 (linia genetica B.1.1.7) circula deja in 62% din judetele tarii si exista o probabilitate mare de a cuprinde intreg teritoriul Romaniei in viitorul apropiat.

“Sunt necesare eforturi conjugate pentru realizarea testarii prin metoda RT-PCR, utilizand kituri care sa tinteasca toate cele 3 variante care determina ingrijorare (VOC), urmand ca un set de probe sa fie secventiate. Este esentiala comunicarea rezultatelor la DSP si INSP – CNSCBT cat mai curand dupa finalizarea investigatiilor de laborator, in vederea realizarii rapide a anchetelor epidemiologice si a instituirii masurilor necesare fata de cazuri si contacti, avand in vedere transmisibilitatea crescuta a acestor variante si, conform evidentelor sosite din UK referitoare la varianta B.1.1.7, severitatea mai mare a bolii pe care o genereaza”, se precizeaza in analiza INSP.

Potrivit sursei citate, in acest an au fost comunicate la CNSCBT 849 secventieri finalizate pana la data de 14 martie inclusiv, dintre care 385 au fost confirmate cu VOC: 381 cu varianta britanica (linia genetica B.1.1.7), doua cu varianta sud-africana (linia genetica B.1.351) si doua cu varianta braziliana (linia genetica P.1).

In urma anchetelor epidemiologice realizate, Directiile de sanatate publica judetene si a Municipiului Bucuresti (DSP) nu au mentionat nicio legatura epidemiologica identificata pentru 238 de cazuri (62%).

Pana in prezent au fost inregistrate 10 decese la cazuri confirmate cu VOC, toate cu varianta britanica, provenind din: Bucuresti (2), Covasna (1), Dambovita (1), Hunedoara (1), Suceava (3), Valcea (1), Vaslui (1).

Etichete: tulpina britanica a SARS-CoV-2, coronavirus varianta britanica, INSP

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: