INSP si DSP Bucuresti analizeaza situatia infectiilor nosocomiale din spitale

04/12/2015

INSP si DSP Bucuresti analizeaza situatia infectiilor nosocomiale din spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/insp-si-dsp-bucuresti-analizeaza-situatia-infectiilor-nosocomiale-din-spitale/

antibiotic-laboratorSpitalele din Romania utilizeaza ghiduri nationale si internationale, precum si protocoale specifice de tratament in cazul marilor arsi, scrie intr-un comunicat transmis de Ministerul Sanatatii.

Dupa incendiul din data de 30 octombrie, Ministerul Sanatatii a transmis aceste protocoale, din nou, catre unitatile sanitare care au preluat in ingrijire ranitii de la Colectiv.

Infectiile instraspitalicesti reprezinta , pe plan international, una dintre complicatiile cele mai frecvente ale pacientilor cu arsuri majore.

Conform studiilor de specialitatea in acest domeniu, 75% dintre decesele pacientilor cu arsuri sunt asociate cu complicatii infectioase si/ sau leziuni pulmonare.

Infectiile reprezinta doar unul din multiplii factori determinanti ai prognosticului in cazul pacientului cu arsuri.

Principalul factor care a determinat decesul pacientilor raniti in incendiul din 30 octombrie este reprezentat de leziunile pulmonare grave.

Pentru tratamentul adecvat al infectiilor nosocomiale, spitalele au avut la dispozitie mediactia si mijloacele terapeutice necesare. Acestea au fost asigurate prin  programul destinat pacientului critic. Daca pentru anul 2015, acest program avea prevazut un buget de peste 200 milioane lei, dupa accident acesta a fost suplimentat cu 23,6 milioane de lei, la nivelul solicitarilor transmise de spitalele care au preluat victimele, mai scrie in sursa citata.

Astfel, la solicitarea Ministerului Sanatatii, Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals a oferit consultanta de specialitate  tuturor spitalelor prin medici specialisti si au  efectuat  analize microbiologice.

Institutul National de Sanatate Publica  realizeaza in prezent o analiza  a infectiilor la pacientii cu arsuri, urmand sa prezinte un raport complet si un plan de masuri concrete 

Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti  a  recoltat probe care atesta incarcatura microbiana aeriana si probe care sa arate incarcatura bacteriana de pe suprafetele din incinta spitalelor . Rezultatele acestor teste vor fi finalizate in cursul saptamanii viitoare.

Astazi, principala  preocupare a echipei de la Ministerul Sanatatii  o reprezinta recuperarea medicala a ranitilor care se afla in acest moment in spitalele din tara si din strainatate. Refacerea  va fi de  lunga durata si presupune recuperare medicala, dar si  suport psihologic care sa duca la reintegrarea sociala a acestor tineri”, a declarat Patriciu Achimas-Cadariu, ministrul Sanatatii.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: