INSP: Panta descendenta a cazurilor de Covid, dar cu un ritm incetinit

16/12/2021
INSP: Panta descendenta a cazurilor de Covid, dar cu un ritm incetinit

INSP: Panta descendenta a cazurilor de Covid, dar cu un ritm incetinit

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/insp-panta-descendenta-a-cazurilor-de-covid-dar-cu-un-ritm-incetinit/

Potrivit medicului Florentina Furtunescu, director in cadrul Institutului National de Sanatate Publica (INSP), Romania se afla pe o panta descendenta a cazurilor de Covid-19, insa ritmul de scadere are o oarecare incetinire.

“In ceea ce priveste evolutia numarului mediu zilnic de cazuri si de decese, constatam ca suntem intr-o continuare a pantei descendente, cu circa 800 de cazuri noi, ca si medie zilnica, si circa 60 de decese. Pana la 12 decembrie inclusiv, s-au inregistrat 1.793.643 de cazuri si, respectiv, peste 57.700 de decese. 17% din cazuri si aproape 9% din decese s-au inregistrat in Bucuresti, unde locuieste 10% din populatia tarii. Constatam ca fatalitatea in Bucuresti este totusi mai redusa decat in restul judetelor care au acumulat cazuri si, respectiv, decese. In evolutia fata de saptamanile precedente – 48, respectiv saptamana 47 – se constata ca se continua ritmul de scadere, doar ca acest ritm are o oarecare incetinire, atat in ceea ce priveste numarul de cazuri, cat si numarul de decese”, a precizat reprezentantul INSP intr-o conferinta de presa.

Medicul a adaugat ca se constata o crestere a numarului de testari, de la peste 192.000 saptamana anterioara la 252.000 in saptamana 6 – 12 decembrie, aceasta fiind observata atat la testele PCR, cat si la testele rapide.

Despre tulpina Omicron si amenintarile noi de sanatate publica, directorul INSP a informat ca in Romania s-au efectuat, in saptamana precedenta, 95 de secventieri. Pana la data de 15 decembrie, au fost 11 situatii cu tulpina Omicron, dintre care 10 cazuri cu etiologie clara de import.

Etichete: cazuri covid-19 in romania, pandemie covid-19 romania, varianta omicron, insp

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: