INSP: 11 cazuri de gripa confirmate

06/12/2018

INSP: 11 cazuri de gripa confirmate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/insp-11-cazuri-de-gripa-confirmate/

De la inceputul sezonului rece si pana in prezent, au fost confirmate 11 cazuri de gripa. 1.016.190 de persoane din grupele de risc au fost imunizate antigripal pana la data de 2 decembrie cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii, conform datelor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, publicate pe site-ul Institutului National de Sanatate Publica.

Tot pe site-ul INSP se precizeaza ca la nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, infectii virale ale cailor respiratorii superioare si pneumonii) a fost de 78.061.

In perioada 26 noiembrie – 2 decembrie, la nivel national s-au inregistrat 123 cazuri de gripa clinica si trei cazuri de infectii respiratorii acute severe (SARI).

Continut educational:

Cele 11 cazuri de gripa de la inceputul sezonului sunt: patru cazuri gripa cu virus AH1, doua cu virus AH3, patru cu virus A nesubtipat si un caz cu virus B, conform sursei mentionate.

Pana acum, nu s-a inregistrat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Ce raspuns a oferit Ministerului Sanatatii la solicitarea de suplimentare a fondurilor alocate cabinetelor de medicina familiei

Accidentul vascular cerebral sever, cauza de mortalitatea precoce

Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii nu se refera la obligativitate

Neurochirurgi demisionari de la Colentina: Am ajuns in situatia de a refuza peste 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe

DSP Suceava are director nou