Informare privind vaccinul anti-tuberculoza BCG si vaccinul impotriva hepatitei de tip B

07/07/2021

Informare privind vaccinul anti-tuberculoza BCG si vaccinul impotriva hepatitei de tip B

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/informare-privind-vaccinul-anti-tuberculoza-bcg-si-vaccinul-impotriva-hepatitei-de-tip-b/

Ministerul Sanatatii anunta ca a incheiat toate procedurile necesare achizitionarii centralizate a unui numar de 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate joi catre Unifarm, si ulterior catre directiile de sanatate publica, precum si a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B care, de asemenea, urmeaza sa fie livrate in perioada urmatoare.

“La nivel national, la inceputul lunii iunie a.c., existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B si 65.900 de doze de vaccin BCG. Consumul lunar de vaccin este, in medie, de 12.500 de doze/luna pentru vaccinul hepatitic B si 27.000 de doze/luna pentru vaccinul BCG. Ministerul Sanatatii a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin intre judete, in functie de necesitatile locale, in vederea asigurarii continuitatii in derularea Programului national de vaccinare.”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Ministerul Sanatatii solicita directiilor de sanatate publica teritoriale sa identifice daca exista copii nascuti in aceasta perioada si care nu au fost imunizati in vederea gestionarii corecte pentru recuperare la vaccinare.

“Mentionam ca toti copiii nevaccinati vor fi recuperati la vaccinare prin maternitati si cabinetele medicilor de familie, fara afectarea schemei de vaccinare obligatorie.”, mai precizeaza MS.

Etichete: vaccin BCG, vaccin hepatitic B, programul national de vaccinare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: