Informare privind Programul National de Vaccinare

27/07/2017

Informare privind Programul National de Vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/informare-privind-programul-national-de-vaccinare/

In urma analizei riguroase a raportarilor din teritoriu si a evaluarii de performanta in cazul Directiilor de Sanatate Publica privind implementarea campaniei nationala de vaccinare, ministrul Sanatatii, domnul Florian Bodog a luat decizia de a schimba conducerea executiva a unora dintre aceste institutii.

Propunerea de  schimbare a reprezentantilor DSP a fost prezentata Primului Ministru, domnul Mihai Tudose, in scopul eficientizarii activitatii institutiilor de sanatate publica la nivel local.

Directiile de Sanatate Publica reprezinta actori importanti in strategia nationala de crestere a ratei de vaccinare impotriva rujeolei si a altor boli contagioase. Obiectivul asumat de Romania privind acoperirea vaccinala impotriva rujeolei este de 95%, un nivel care asigura protectia deplina a populatiei impotriva situatiilor de epidemie.
Dupa cum se poate constata din Raportul privind Programul National de Vaccinare, publicat astazi de Ministerul Sanatatii, un numar de 5 directii de sanatate publica nu au reusit sa isi indeplineasca misiunea legala. In cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel judetean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat.

Prin urmare, neindeplinirea misiunii legale privind realizarea programului national de vaccinare a pus in miscare o serie de actiuni si sanctiuni menite sa imbunatateasca performanta acestor organisme locale.

In acest scop, ministrul Sanatatii, domnul Florian Bodog, a propus schimbarea din functie a directorilor executivi si a celor care ocupa functia de directori executivi adjuncti sanatate publica ai directiilor de sanatate publica din urmatoarele judete: Caras Severin, Hunedoara, Neamt, Prahova si Ilfov. In cazul celorlalti directori de directii de sanatate publica din tara, s-a decis transmiterea unui avertisment scris.

Vaccinarea impotriva bolilor contagioase si periculoase, ca rujeola, este o prioritate nationala. Vaccinul ROR reprezinta o solutie sigura, disponibila si eficienta pentru a proteja viata si sanatatea copiilor.

Ministerul Sanatatii foloseste toate parghiile de actiune si toate instrumentele pe care le are la dispozitie pentru a imuniza cat mai multi copii. Insa, pentru a avea succes deplin, este important ca aceasta campanie de vaccinare sa fie sprijinita de catre parinti si de catre toate institutiile implicate in asigurarea serviciilor de sanatate publica.
Ministerul Sanatatii va continua campania de vaccinare impotriva rujeolei pana cand fiecare parinte va fi corect informat cu privire la necesitatea vaccinarii impotriva bolilor contagioase.
Birou de presa MS
 
Raport Guvern vaccinare
Campanie ROR Ianuarie-iunie 2017

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. axel says:

    interese politice.in plina supercampanie de vaccinare ROR (decembrie 2016-ianuarie 2017) nu exista un numar suficient de doze in depozite.daca de ani de zile incercam sa mobilizam parintii cu sugarii la vaccinare, tot de ani de zile nu mai stim cum sa ii mintim atunci cand nu avem vaccinuri.nu toti refuza vaccinarea,nu toti sunt plecati din tara (vor fi). acum sunt suficiente doze de ROR (se pare).asteptam urmatoarele epidemii . pe cine vor mai schimba din functii ?
    Institutul Cantacuzino – fost varf de performanta, nu-si va reveni niciodata.Nu cu oamenii de acum.

  2. Ugrai Sinziana says:

    De ce schimbati DSP-istii ca doar nu cumpara ei vaccinurile?De ce nu anchete cu finalizari concrete pt cine a falimentat Institutul Cantacuzino sau a vandut 4000 doze ROR in timpul epidemiei de rujeola sau cine nu a asigurat bugetul pt vaccinuri pt anul 2017?Chiar nu mai avem nici un pic de dorinta de bine in tara asta,chiar trebuie sa inghitim noi???? tuturor care iau bani cu lopata si nu stiu cate urechi au in cap?Ce interese ascund aceste decizii?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: