Influenta dietei alimentare in aparitia acneei

01/03/2013

Influenta dietei alimentare in aparitia acneei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/influenta-dietei-alimentare-in-aparitia-acneei/

acneea si alimentatiaAcneea este o afectiune a adolescentului care apare la ambele sexe, cu frecventa mai mare la varste cuprinse intre 10-19 ani si dispare de obicei dupa varsta de 20 ani. La unele persoane, acneea poate persista si la varsta adulta. Exista si acneea adultului, cu debut dupa varsta de 20- 25 ani , care in cazul femeilor este cauzata de excesul de hormoni androgeni.

Cand vine vorba de influenta regimului alimentar in aparitia acneei, pacientii indica anumite alimente pe care le asociaza cu aparitia acestei afectiuni. Sunt situatii in care laptele de vaca consumat in cantitati mari exacerbeaza leziunile de acnee la tineri prin asocierea cu un nivel crescut de factori de crestere insulin-like. Dulciurile, ciocolata si grasimile considerate mult timp ca factori de agravare a leziunilor de acnee nu  au putut fi corelate  direct cu  declansarea acneei.

Recomandarea medicului este ca pacientul sa evite alimentele pe care le considera responsabile de agravarea acneei. Totodata, este important sa avertizam pacientul ca a controla acneea prin dieta poate duce la anorexie nervoasa si in final acest lucru determina agravarea acneei.

Mai multe informatii despre cauzele aparitiei acneei puteti obtine parcurgand cursul “Acneea – diagnostic  si tratament”. Cursul se adreseaza in special medicilor de familie, este gratuit si creditat cu 8 puncte EMC.

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19