Infectiile nosocomiale, principalul pericol care afecteaza siguranta pacientului atunci cand este in spital

27/10/2016

Infectiile nosocomiale, principalul pericol care afecteaza siguranta pacientului atunci cand este in spital

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/infectiile-nosocomiale-principalul-pericol-care-afecteaza-siguranta-pacientului-atunci-cand-este-in-spital/

spital-interior-holMinistrul Sanatatii a afirmat ca infectiile nosocomiale sunt unul dintre principalele pericole, daca nu cumva principalul pericol care afecteaza siguranta pacientului atunci cand este in spital.

“Cred ca era o problema pe care cu siguranta personalul medical o cunostea. In sistem era extrem de cunoscuta. La nivelul pacientului, la nivelul societatii, in ansamblu ei, nu era neaparat o problema de care sa ne lovim fiecare dintre noi. Cred ca termenul de infectie nosocomiala inseamna ceva pentru fiecare. Infectiile nosocomiale sunt unul dintre principalele pericole, daca nu cumva principalul pericol care afecteaza siguranta pacientului atunci cand este in spital. Fie ca ne gandim la investitiile in infrastructura, pe care acum intelegem mai bine ca trebuie sa le facem, fie ca ne gandim la regulile pe care si pacientii trebuie sa le respecte mai bine, fie ca ne gandim la mecanismele de control pe care autoritatile statului au datoria sa le puna in aplicare — toate acestea vor aduce imbunatatiri semnificative si toate acestea se datoreaza intr-o buna masura a ceea ce s-a intamplat la Colectiv”, a declarat Vlad Voiculescu la o dezbatere pe teme de sanatate, potrivit Agerpres.

Ministrul a reiterat faptul ca principala piedica in raportarea reala a infectiilor nosocomiale o reprezinta faptul ca in contractul managerilor de spitale sunt prevazute masuri punitive daca infectiile depasesc un anumit nivel.
“Respectivul manager poate fi dat afara daca depaseste un anumit nivel al infectiilor nosocomiale. Asa incat nimeni nu avea interesul sa se raporteze nivelul real al infectiilor nosocomiale. Cand un spital raporteaza aceste infectii nosocomiale, ar trebui ajutat sa imbunatateasca conditiile si sa imbunatateasca siguranta pacientului in acel spital”, a mai explicat Vlad Voiculescu, conform sursei mentionate.

Ministrul a anuntat ca in noul contract de management pentru sefii de spitale vor fi noi prevederi, printre care obligativitatea raportarii reale a infectiilor nosocomiale si faptul ca siguranta pacientului va avea un loc de frunte, dar a adaugat ca vor trebui ‘intarite’ si mecanismele de control ale statului, intrucat nimanui nu ii mai este ‘frica’ de Sanepid.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: