Indicatori de performanta in regulamentul de organizare si functionare al spitalelor

19/06/2019

Indicatori de performanta in regulamentul de organizare si functionare al spitalelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/indicatori-de-performanta-in-regulamentul-de-organizare-si-functionare-al-spitalelor/

Presedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor, Corneliu-Florin Buicu, a precizat in cadrul forumului Forumului National al Spitalelor ca majorarea salariilor pentru cadrele medicale a fost necesara, dar ca aceasta ar trebui modificata in continuare, in functie de performanta. Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a replicat ca ministerul va face o propunere in acest sens.

Continut educational:

“Fiecare dintre manageri putea sa isi cuprinda in regulamentul de organizare si functionare indicatori de performanta, dupa care sa faca plata personalului. Nu au facut-o – si pot sa inteleg de ce. Chiar pot sa inteleg, pentru ca vorbesc si din experienta de fost manager de spital. De aceea va face Ministerul Sanatatii acea propunere de modificare de ROF-ului pentru toate spitalele, cu obligativitatea de aplicare. Pe de alta parte, domnule deputat, aveti dreptate. Dar scopul legii salarizarii in ceea ce priveste zona de sanatate este de a se asigura ca si spitalele mici vor fi populate. Pana la urma si in zonele orasenesti, municipale locuiesc oameni, sunt pacienti care trebuie tratati. Deci, nu terminam facultatea de medicina sa ne angajam doar in spitale clinice sau in spitale judetene de urgenta si atunci trebuia sa ii stimulam intr-un fel pe cei care doreau sa mearga in acele zone”, a declarat Sorina Pintea, conform Agerpres.

De asemenea, demnnitarul a mai adaugat ca de la 1 iulie ar trebui acordata finantarea in functie de indicele de utilizare realizat de fiecare spital.

Etichete: salarii cadre medicale, salarii spital, regulament de organizare si functionare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19