India a raportat descoperirea unei noi tulpini de coronavirus

24/03/2021
India a raportat descoperirea unei noi tulpini de coronavirus

India a raportat descoperirea unei noi tulpini de coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/india-a-raportat-descoperirea-unei-noi-tulpini-de-coronavirus/

Autoritatile sanitare din India au anuntat ca au detectat o noua ”varianta dublu mutanta” a virusului SARS-CoV-2, potrivit Reuters.

In urma secventierii si analizei genomului unei mostre provenite din statul Maharashtra, au fost descoperite mutatii ale virusului care nu se potrivesc ”variantelor care determina ingrijorare” (VOC) catalogate anterior, a precizat Ministerul Sanatatii indian intr-un comunicat citat si de Agerpres.

”Desi in India au fost detectate mai multe VOC si o noua varianta dublu mutanta, acestea nu au fost depistate intr-un numar suficient pentru a stabili o relatie directa sau pentru a explica cresterea rapida a numarului de cazuri in anumite state”, a mai precizat ministerul.

Aceasta tara a raportat deja mai multe cazuri din imbolnavire cu tulpinile descoperite in Marea Britanie, Africa de Sud si Brazilia.

In Romania, in prezent, potrivit medicului Adrian Strenu Cercel, sunt in circulatie patru tulpini de SARS-CoV-2: cea salbatica initiala, cea britanica, tulpina din Africa de Sud si varianta din Brazilia.

Etichete: tulpina noua coronavirus, variante sars-cov-2, mutatie coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: