Indemnizatie de 50% din salariul de baza pentru personalul medico-farmaceutic din spitalele cu activitate didactica

26/08/2020
Indemnizatie de 50% din salariul de baza pentru personalul medico-farmaceutic din spitalele cu activitate didactica

Indemnizatie de 50% din salariul de baza pentru personalul medico-farmaceutic din spitalele cu activitate didactica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/indemnizatie-de-50-din-salariul-de-baza-pentru-personalul-medico-farmaceutic-din-spitalele-cu-activitate-didactica/

In spitale, ambulatorii sau in alte unitati, dupa caz, se pot desfasura activitati de invatamant medico-farmaceutic postliceal, universitar si postuniversitar, iar personalul medico-farmaceutic beneficiaza de o indemnizatie de 50% din salariul de baza al functiei de medic, medic stomatolog sau farmacist. Este decizia deputatilor prin adoptarea unui proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Potrivit unui amendament al Comisiei de sanatate adus articolului 165, “In spital, in ambulatoriile de specialitate sau in alte unitati, dupa caz, se pot desfasura si activitati de invatamant medico-farmaceutic, postliceal, universitar si postuniversitar, precum si activitati de cercetare stiintifica medicala. Aceste activitati se desfasoara sub indrumarea personalului didactic integrat. Activitatile de invatamant si cercetare vor fi astfel organizate incat sa consolideze calitatea actului medical, cu respectarea drepturilor pacientilor, a eticii si deontologiei medicale”, relateaza Agerpres.

Un alt amendament specifica faptul ca personalul didactic medico-farmaceutic din universitati care au in structura facultati de medicina, medicina dentara si farmacie acreditate beneficiaza de integrare clinica in unitatile si institutiile din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Sanatatii, in unitatile medicale din subordinea ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie, in unitatile si institutiile medicale din subordinea autoritatilor administratiei publice locale, precum si in spitale si cabinete private.

Incepand cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2021, aceasta categorie de cadre didactice, care desfasoara activitate integrata, beneficiaza si de o indemnizatie lunara egala cu 50% din salariul de baza al functiei de medic, medic stomatolog sau farmacist, corespunzator vechimii in munca si gradului profesional detinut. Indemnizatia prevazuta de proiectul de lege se suporta de la bugetul de stat, mai relateaza sursa citata.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz, proiectul fiind adoptat initial de Senat.

Etichete: indemnizatie personal medical, unitati medicale activitate didactica,

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

 1. Irina Jitaru says:

  Buna ziua. Aceasta indemnizatie a cadrelor didactice presupune si prelungirea programului de munca de la 3,5 ore la 7 ore ? Multumesc.

 2. GABRIELA CHELE says:

  Buna ziua.

  Știți cumva dacă este valabilă?
  Am înțeles că a fost prorogrată.
  Puteți să îmi confirmați dacă se mai aplică sau nu?

  Vă mulțumesc.
  Cu respet.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: