Increderea in vaccinare incepe sa creasca usor in Europa

11/09/2020

Increderea in vaccinare incepe sa creasca usor in Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/increderea-in-vaccinare-incepe-sa-creasca-usor-in-europa/

Increderea in vaccinare ramane la un nivel scazut in Europa, dar inregistreaza totusi o tendinta de crestere usoara, estimeaza oamenii de stiinta, potrivit AFP.

“Odata cu bolile emergente precum COVID-19, este vital sa supraveghem cu regularitate starea opiniei publice pentru a identifica rapid tarile si grupurile in care increderea se erodeaza”, a declarat Heidi Larson, profesoara la London School of Hygiene and Tropical Medicine, autoarea principala a acestui studiu, citata si de Agerpres.

Acest lucru va permite identificarea “locurilor in care trebuie actionat pentru restabilirea increderii, pentru ca un maximum de oameni sa poata sa beneficieze de noi vaccinuri care vor salva vieti”, a adaugat ea, citata intr-un comunicat aparut in revista medicala The Lancet.

Cercetatorii au analizat aproape 300 de anchete nationale realizate peste tot in lume intre 2015 si 2019, completandu-le cu noi elemente si cu modelare computerizata.

Continut educational:

In total, studiile au grupat raspunsurile oferite de aproape 300.000 de adulti despre “importanta, siguranta si eficienta vaccinurilor”.

In Europa, “increderea in siguranta vaccinurilor a crescut in mai multe tari, precum Finlanda, Franta, Italia, Irlanda si Regatul Unit al Marii Britanii”, au precizat autorii cercetarii.

Totodata, autorii studiului au evidentiat si aspectul dezinformarii, precizand ca “o scadere importanta a acoperirii vaccinale coincide adeseori cu temeri nefondate legate de siguranta vaccinurilor, ceea ce seamana dubii si neincredere”.

Etichete: increderea in vaccinare, vaccinuri sigure, importanta vaccinarii, studiu vaccinare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

DSP Iasi face apel la voluntari si ONG-uri pentru transportul personalului la recoltarea probelor COVID-19

CMR ofera consiliere celor care beneficiaza de drepturile prevazute de Legea nr. 56/2020

Webinar: Managementul deficitului de fier in insuficienta cardiaca – de la ghiduri clinice la practica de fiecare zi

Ministerul Sanatatii: Alte 930 000 de doze de vaccin gripal vor ajunge in cabinetele medicilor de familie

Studiu: Reinfectarea cu Covid-19 este putin probabila timp de circa 6 luni