Incepe maratonul vaccinarii anti-COVID, la Bucuresti

07/05/2021

Incepe maratonul vaccinarii anti-COVID, la Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/incepe-maratonul-vaccinarii-anti-covid-la-bucuresti/

Maratonul vaccinarii anti-COVID de la Bucuresti, care se va desfasura la Sala Palatului si la Biblioteca National, si la care vor participa aproximativ 1.200 de voluntari – medici, asistenti medicali, rezidenti si studenti medicinisti – incepe vineri, de la ora 16,00, si se va incheia luni.

Dintre cei 1.200 de voluntari – 260 sunt medici, 300 asistenti medicali, 135 de rezidenti si 500 de studenti.

La Sala Palatului vor fi organizate 40 de cabinete de imunizare iar la Biblioteca Nationala – zece cabinete.

“Asiguram o vaccinare timp de 24 de ore din 24 in cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curatenie, in cele doua locatii – la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, si la Biblioteca Nationala, unde sunt zece cabinete. In total, 50 de fluxuri de vaccinare, operate de circa 1.200 de voluntari. Sunt voluntari, nu sunt platiti. (…) Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din Bucuresti, de Ordinul Asistentilor Medicali din Bucuresti, avand ajutor de la Primaria Capitalei, prin ASSMB, si ajutor din partea DSP’, a declarat rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Carol Davila”, Viorel Jinga, potrivit Agerpres.

Maratonul va incepe vineri, la ora 16,00, si se va termina pe 10 mai, la ora 8,00, insa daca vor mai fi la rand persoane care doresc sa se vaccineze, vor fi si acelea imunizate.

Astfel, se va organiza un studio video, de la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului, iar purtatori de cuvant vor fi medici cu experienta din diferite domenii, care vor sustine latura informationala a proiectului.

De asemenea, vor fi si momente muzicale de pian si vioara si vor fi prezenti sportivi, artisti, dar si alte vedete.

“Primaria ne-a ajutat si cu autobuzele care vin spre cele doua locatii, sa vina cu o frecventa mai mare si sa circule si noaptea””, preciza rectorul potrivit susrei citate.

Coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghita, va fi unul dintre medicii care vor administra vaccin impotriva SARS-CoV-2 la maratonul organizat in Bucuresti.

Cu ocazia maratonului de vaccinare, circulatia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 si 368 va fi extinsa si pe parcursul noptii.

Etichete: maratonul vaccinarii, vaccinare anti-covid, vaccinare fara programare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: