Incepe campania de vaccinare antigripala gratuita

25/10/2017

Incepe campania de vaccinare antigripala gratuita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/incepe-campania-de-vaccinare-antigripala-gratuita/

Campania de vaccinare antigripala gratuita, din sezonul epidemic 2017-2018, poate incepe. Primele peste 19 mii de doze de vaccin au ajuns deja in teritoriu, transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

Ministerul Sanatatii va achizitiona peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu fata de anul trecut, astfel incat sa asigure vaccinarea unui numar cat mai mare de persoane aflate in grupele de risc.   

“Vaccinul corespunde tuturor recomandarilor biologice  ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, precum si cerintelor Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale.  Ca in fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie si unitatile sanitare cu paturi si vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa de sezon. Conform recomandarilor OMS, campania de vaccinare trebuie sa inceapa la finalul lunii octombrie/ inceputul luni noiembrie”, scrie in comunicatul transmis miercuri.

Conform sursei, vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de imbolnavire, mai precis persoane cu varsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane  cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare,  boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, gravide conform strategiei MS si recomandarilor OMS si ECDC.

Conform datelor Institutului National de Sanatate Publica, pana in prezent nu exista cazuri confirmate de gripa.  
Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca vaccinarea este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor prin gripa si  recomanda tuturor celor care sunt in categoriile cu risc crescut de imbolnavire sa solicite vaccinul gratuit.  

De asemenea, masurile de igiena personala (spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor  pentru stranut sau tuse, respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bazata pe legume si fructe, odihna si miscare) sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. DR.LUPU NINA says:

    In ONESTI JUD BACAU NU A AJUNS NICI-O DOZA DE VACCIN ANTIGRIPAL DECI NU PAUTEM INCEPE CAMPANIA DE VACCINARE

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara