Incepe campania de vaccinare a copiilor cu varste intre 12 si 15 ani

31/05/2021
Incepe campania de vaccinare a copiilor cu varste intre 12 si 15 ani

Incepe campania de vaccinare a copiilor cu varste intre 12 si 15 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/incepe-campania-de-vaccinare-a-copiilor-cu-varste-intre-12-si-15-ani/

De miercuri, 2 iunie, ar putea incepe imunizarea impotriva COVID-19 a copiilor cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani, cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech. Respectarea acestui termen este conditionata de indeplinirea tuturor criteriilor procedurale impuse de Agentia Europeana a Medicamentului, conform calendarului agreat, transmite Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV).

Pentru buna desfasurare a procesului de vaccinare pentru aceasta categorie de varsta, CNCAV face urmatoarele mentiuni:

– Campania de imunizare in randul copiilor vine dupa ce Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a emis vineri, 28 mai a.c., recomandarea de autorizare a vaccinului Comirnaty impotriva COVID-19 pentru aceasta categorie de varsta. Schema de vaccinare recomandata consta in administrarea a doua doze, la un interval de 21 de zile.

– Pentru facilitarea inscrierii la programare, platforma electronica va fi optimizata si, incepand cu data de 1 iunie, permite inscrierea la vaccinare a minorilor prin intermediul conturilor parintilor, tutorilor sau ale apartinatorilor legali. De asemenea, vaccinarea copiilor se poate realiza fara o programare prealabila in platforma, prin prezentarea directa in centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administreaza acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough.

– Vaccinarea este gratuita si voluntara, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare pot descarca de pe site-ul ROVACCINARE atat chestionarul de triaj, cat si formularul de consimtamant informat prin care isi exprima acordul in acest sens. Documentul poate fi semnat de catre unul dintre parinti, de tutorele sau reprezentantul legal, iar in centrul de vaccinare, adultii vor prezenta actele de identitate valabile care sa ateste calitatea acestora (CI, pasaport, pentru adulti si certificatul de nastere, in cazul celor care nu au implinit 14 ani).

“Vaccinarea ramane solutia sigura si eficienta pentru invingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate in Romania sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reuneste experti la nivel european. Potrivit EMA, datele care rezulta din studiile clinice arata un profil de siguranta si o tolerabilitate foarte bune ale vaccinului COVID-19 Pfizer/BioNTech in cazul copiilor intre 12 si 15 ani, sens in care eficacitatea la acestia este foarte mare.

Totodata, studiile efectuate releva faptul ca in grupul copiilor care au fost vaccinati nu s-au inregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinati.”, mai informeaza CNCAV.
CNCAV mai asigura populatia de transparenta completa si responsabilitate deplina in comunicarea cu celeritate a tuturor informatiilor de interes, astfel incat procesul de vaccinare sa se realizeze intr-un mediu favorabil si sigur pentru toate persoanele care doresc sa se imunizeze impotriva COVID-19.

Etichete: campanie vaccinare copii anti-covid, vaccinare adolescenti covid, vaccin pfizer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: