Incep lucrarile de constructie la Centrul de Arsi Grav din cadrul SCJU Targu Mures

11/03/2024
Incep lucrarile de constructie la Centrul de Arsi Grav din cadrul SCJU Targu Mures

Incep lucrarile de constructie la Centrul de Arsi Grav din cadrul SCJU Targu Mures

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/incep-lucrarile-de-constructie-la-centrul-de-arsi-grav-din-cadrul-scju-targu-mures/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat inceperea lucrarilor de constructie la  Centrul de Arsi Grav din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, un proiect derulat de minister prin Banca Mondiala.

“Este cel de-al treilea centru care se realizeaza in cadrul unui program ambitios, finantat de catre Banca Mondiala, un proiect care in anul 2021 era incheiat, blocat, nefunctional si la care am reusit sa gasim intelegere din partea Bancii Mondiale. As vrea sa multumesc echipei Bancii Mondiale din Romania pentru sprijinul acordat pentru ca aceste trei proiecte sa reporneasca. Peste 1 miliard de lei pentru trei centre dedicate marilor arsi din Romania. O sa vedeti in perioada imediat urmatoare ca si aici, la Targu Mures, la fel ca si la Timisoara, la fel ca si la Bucuresti, la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ se va lucra sustinut, astfel incat aceste trei proiecte sa se finalizeze in cursul anului viitor”, a declarat ministrul Sanatatii, intr-o conferinta de presa.

Noua cladire a Centrului de Arsi Grav de la Targu Mures va avea 7 niveluri si va cuprinde 5 paturi pentru pacienti critici, 10 paturi pentru terapie intermediara si pentru microchirurgie si chirurgie reconstructiva, sectie ATI cu 57 de paturi, 25 de sali de operatii distribuite pe doua etaje.

Potrivit demnitarului, pe langa cele trei centre de arsi grav, in Romania se construiesc spitale regionale la Iasi si Cluj si vor incepe lucrarile la Craiova, unde urmeaza se se semneze contractul, dar se construiesc si spitale finantate prin PNRR

Etichete: centru de arsi grav, spitalul judetean de urgenta targu mures, SCJU targu mures, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: