Inca un pas inainte in proiectul de telemedicina finantat de NATO

09/02/2016

Inca un pas inainte in proiectul de telemedicina finantat de NATO

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/inca-un-pas-inainte-in-proiectul-de-telemedicina-finantat-de-nato/

Finantare americana pentru telemedicina romaneascaPe parcursul acestui an, Romania, Finlanda si Statele Unite ale Americii vor efectua teste de comunicare in cadrul programului de telemedicina finantat de NATO.

“Noi trebuie sa realizam niste conexiuni. In septembrie s-au facut primele testari in cadrul unui exercitiu organizat in Ucraina. Anul acesta, in urmatoarea etapa, este programat sa incepem sa realizam legaturi si sa testam legaturile noastre cu partenerii, mai ales cu Finlanda, care are un sistem propriu si pe care trebuie sa il conectam cu sistemul romanesc. Acelasi lucru il vom face intre sistemul romanesc si cel din SUA, sa cream aceasta capacitate interstatala de raspuns in caz de cerere de consultanta prin telemedicina. Programul continua, in cursul acestui an, cel mai probabil in septembrie vom avea o intalnire de etapa, care, probabil, va fi la Bucuresti”, a declarat secretarul de stat in MAI, dr. Raed Arafat, coordonatorul proiectului, conform Agerpres.

Tot el mai spune ca proiectul inseamna crearea posibilitatii de a obtine sprijin si consultanta de specialitate din partea medicilor aflati oriunde in lume.

In cadrul sedintei NATO la care a participat demnitarul, au fost stabilite urmatoarele etape ce constau in efectuarea unor teste de comunicare intre Romania, Finlanda si Statele Unite ale Americii, precum si planificarea, in luna septembrie, in Romania, a unei intalniri a membrilor proiectului pentru a analiza rezultatele obtinute in aceasta perioada de timp.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie din Tulcea au vaccinat antigripal peste 17.000 de persoane din grupele de risc

Propunere de elaborare a unui protocol terapeutic privind infectiile cailor respiratorii

Pregatirea in Rezidentiat se va putea desfasura si in unitatile sanitare private

Costache: Exista toata deschiderea si procuparea de a dezvolta medicina de familie

Pacientii romani aleg tot mai des serviciile medicale private | Care sunt motivele?