Inca 6 cazuri probabile si 5 suspecte de infectare cu tulpina Omicron

10/12/2021
Inca 6 cazuri probabile si 5 suspecte de infectare cu tulpina Omicron

Inca 6 cazuri probabile si 5 suspecte de infectare cu tulpina Omicron

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/inca-6-cazuri-probabile-si-5-suspecte-de-infectare-cu-tulpina-omicron/

Directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a anuntat, vineri, ca in Romania exista 6 cazuri probabile si 5 cazuri suspecte de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2.

“In acest moment, pe langa cazurile confirmate, mai avem 6 cazuri probabile si 5 cazuri suspecte, care se afla in procesare, in testare. Noutatea vine de la faptul ca cei trei contacti ai primului caz venit din Africa de Sud s-a dovedit si la dansii ca exista o foarte mare probabilitate sa fie tulplina Omicron si sanse ca secventierea sa ne spuna altceva sunt foarte mici. Avem si un cetatean venit din Nigeria, la care s-a facut testarea pe PCR si este foarte sugestiv pentru tulpina Omicron”, a afirmat Adriana Pistol, intr-o conferinta de presa.

Potrivit medicului, s-au inregistrat mai multe cazuri in care s-a infirmat infectarea cu tulpina Omicron. Pana in prezent, in Romania au fost confirmate trei cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

“Avem cu certitudine de suta la suta, pe baza secventierilor finalizate, doua cazuri confirmate si unul confirmat pe linie epidemiologica, la care asteptam rezultatul final al secventierii, dar sansele sa fie un alt rezultat este aproape egal cu zero, pentru ca vorbim de un contact direct si apropiat al unui caz care a fost confirmat. De aceea, putem sa-l numim si pe acesta ca al treilea caz, dar asteptam totusi, noi profesionistii, si ultimul buletin”, a mai spus Adriana Pistol.

 

Etichete: cazuri infectare omicron, cazuri suspecte omicron, adriana pistol

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: