Inca 255 de medicamente introduse in Canamed

26/02/2019

Inca 255 de medicamente introduse in Canamed

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/inca-255-de-medicamente-introduse-in-canamed/

Ministerul Sanatatii a facut, de curand, o noua propunere de modificare a Catalogului national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania (Canamed), intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2019.
Modificarea presupune introducerea a 255 de medicamente noi, cele innovative si pentru bolile onlcologice sau tratrea bolilor rare avand cele mai mari preturi. Preturile medicamentelor cuprinse in Canamed sunt valabile pana la 1 ianuarie 2020.

Ultima modificare a a Catalogului national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania (Canamed) s-a facut in luna ianuarie. Atunci au fost introduse alte cinci medicamente.

Printre cele 255 de medicamente noiu introduse se numara unele pentru tratarea leucemiei, a mielomului multiplu, pentru tratarea pacientilor cu boala Fabry, a fibrozei chistice sau pentru tratamentul tulburarilor ereditare caracterizate prin concentratii mici de fosfat in sange.

Etichete: canamed, medicamente noi, medicamente cancer, medicamente boli rare, medicamente fibroza chistica, ministerul sanatatii

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: