Inca 12 medicamente oncologice compensate

27/07/2016

Inca 12 medicamente oncologice compensate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/inca-12-medicamente-oncologice-compensate/

MEDICAMENTE-ONCOLOGICEIn curand, inca 12 medicamente oncologice noi pe lista medicamentelor compensate. Anuntul a fost facut de reprezentantii Ministerului Sanatatii.
“In data de 23 februarie, Ministerul Sanatatii a primit de la Agentia Nationala a Medicamentului o cerere de modificare a HG astfel incat 10 produse sa fie incluse in noua forma a HG 720 ca sa intre in compensare, respectiv gratuitate. Dintre acestea, patru produse erau oncologice, unul era pentru acest pacient (nr. domnul Nita). Pe data de 24 martie a aparut prima forma a HG-ului modificat, pe site-ul Ministerului Sanatatii dupa care, incepand din data de 3 iunie, a plecat pe circuitul de avizare in prima sa forma. De la momentul acela, pana luni, 25 iulie, in HG 720 au mai fost introduse, doar pe partea oncologica, inca noua medicamente si molecule vitale pentru tratamentul acestor afectiuni. S-a optat pentru aceasta formula pentru a evita un nou proces de punere in transparenta decizionala care dureaza 45 de zile calendaristice, precum si alte proceduri de avizare. Practic, s-a dorit introducerea mai multor medicamente pe aceasta lista pentru ca mai multi pacienti sa aiba acces la medicamente, in majoritatea lor orfane, care sa-i ajute in tratamentul afectiunilor pe care le au”, a declarat Laurentiu Colintineanu, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, potrivit romaniatv.net.

Tot el a mai precizat ca in acest moment, atat la Ministerul Sanatatii, cat si la Guvernul Romaniei, exista procese lansate pentru optimizarea acestor pasi.

“In forma actuala, care va intra cat de curand in sedinta de guvern, vor fi aprobate nu trei medicamente oncologice, cum era in forma din martie, ci 12 medicamente oncologice, a mai spus Colintineanu, conform sursei mentionate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: