Inaugurare UPU la Spitalul “Grigore Alexandrescu”

02/09/2015

Inaugurare UPU la Spitalul “Grigore Alexandrescu”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/inaugurare-upu-la-spitalul-grigore-alexandrescu/

Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti - CopyVineri, 4 septembrie 2015, incepand cu ora 11:00, va avea loc inaugurare lucrarilor primului tronson al Unitati de Primire Urgente din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din capitala.

Noua Unitatea de Primire Urgente are o capacitate de 22 de posturi care poate asigura toate tipurile de urgente (de la urgente minore la urgente majore).

“Spitalul Grigore Alexandrescu este un centru de excelenta in care se fac interventii medicale la nivel european. Ca ministru vreau ca acest spital sa poata oferi conditiile cele mai bune pentru tratarea celor care ajung aici, iar Unitatea de Primiri Urgente de aici va fi una de top pentru toate tipurile de urgente. Ministerul Sanatatii va continua sa sprijine toate spitalele care fac eforturi pentru modernizare”, a declarat ministrul Sanatatii, dr. Nicolae Banicioiu.

“In lunile urmatoare se vor continua lucrarile pentru finalizarea intregii cladiri. In etapa actuala, spatiile permit asigurarea asistentei medicale de urgenta a peste 50.000 de copii anual, urmand ca la finalizarea lucrarilor sa se asigure asistenta  medicala de urgenta pentru peste 100.000 de copii anual”, a precizat Acad. Dan Mircea Enescu , manager al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

Valoarea maxima estimata a lucrarilor de consolidare este de 27.113.040,80 lei cu TVA.

Sprijinul realizarii acestor lucrari apartine in totalitate Ministerului Sanatatii atat in ceea ce priveste consolidarea cat si extinderea si modernizarea.

In ceea ce priveste dotarea unitatii cu echipamente medicale de ultima generatie, un aport semnificativ l-au avut sponsorizarile primite. 

Intrucat pentru acest obiectiv de investitie Ministerul Sanatatii a alocat suma de 15.247,00 mii lei, spitalul poate aloca din aceasta suma 14.879.983,18 lei cu TVA care reprezinta valoarea estimata a lucrarilor de constructii.

Valoarea ramasa 367.016,82 lei cu TVA reprezinta taxe ISC, dirigentie de santier si asistenta tehnica.

Descrierea investitiei:

In corpul G isi desfasoara activitatea mai multe specialitati si este necesara consolidarea intregii cladiri ( in momentul inceperii lucrarilor zona centrala G2 si zona G3 erau consolidate). Consolidarea a fost necesara pentru ca nu se respecta normativul de protectie la incendiu si siguranta in caz de dezastre.

Lucrarile au constat in:

 • Continuarea lucrarilor de consolidare la parter , etaj si mansarda;
 • Montare tapet PVC de uz sanitar ;
 • Mrontare usi metalice;
 • Prevederea unor usi cu deschidere automata ;
 • Refacerea finisajelor Ia nivelul pardoselii prin inlocuirea finisajelor existente cu covoare PVC de uz sanitar;
 • Inlocuirea tamplarie existente;
 • Montarea tavanelor false din metal si gips carton;
 • Refacerea instalatiei electrice, tablouri electrice, sanitare, termice si de gaze medicale;
 • Realizare sistem de climo-ventilatie pentru Sali de operatie si restul spatiilor;
 • Realizarea instalatiei electrice de curenti slabi : sistem detectie incendiu, supraveghere video , sonorizare si voce-date, BMS si imagistica;
 • Continuare sistem posta pneumatica;
 • Montare statie compresoare si vacuum.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din Romania, dat in folosinta in anul 1886. In spital functioneaza 10 sectii clinice si numeroase compartimente medicale, 19 departamente insotitoare si 17 ambulatorii de specialitate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: