In sfarsit, CNAS a lansat licitatiile pentru mentenanta sistemului informatic de sanatate

29/03/2016

In sfarsit, CNAS a lansat licitatiile pentru mentenanta sistemului informatic de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-sfarsit-cnas-a-lansat-licitatiile-pentru-mentenanta-sistemului-informatic-de-sanatate/

promovare-online-medici-familie-smallIn sfarsit, dupa luni intregi in care s-a vorbit despre asta, CNAS lansat licitatia pentru achizitia de servicii de Help-desk, mentenanta si suport tehnic pentru sistemul sistemului informatic Cardul Electronic de Asigurari de Sanatate.

Sistemul informatic de sanatate, sistem care a costat nu mult, ci foarte mult, merge schiopatand, iar de multe ori se opreste de tot.  

Este cunoscut deja faptul ca vinerea, cel putin, cardul de sanatate si uneori reteta electronica, functioneaza foarte greu.

Dupa ce fostul sef al Casei, Vasile Ciurchea, a tot vorbit de o noua licitatie pentru mentenanta sistemului informatic, dupa plecarea lui, la cateva zile s-a si intamplat asta.

Pe SEAP, in anuntul de licitatie deschisa pentru achizitia serviciul de Help-desk, mentenanta si suport tehnic pentru CEAS, valoarea maxima estimata a contractului este aproximativ 18,8 milioane de lei.

“In vederea acestei achizitii va fi incheiat un acord-cadru cu un singur agent economic, a carui durata va fi de 36 de luni de la data atribuirii contractului. Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.
Valoarea maxima estimata a acordului-cadru este de 18.817.791,78 lei, fara TVA, in timp ce valoarea minima estimata este de 6.272.597,26 de lei, fara TVA.
Ofertele pot fi depuse pana pe 9 mai, ora 10,00, la CNAS, urmand sa fie deschise in aceeasi zi, de la ora 11,00″, relateaza Agerpres si Jurnalul National.

Si potrivit surselor citate, CNAS a demarat o licitatie deschisa si pentru achizitia de servicii de administrare, suport tehnic si mentenanta hardware pentru Platforma Informatica din Asigurarile de Sanatate (PIAS).

Durata  contractului ar urma sa fie tot de 36 de luni si, la fel, se va lua in calcul pretul cel mai scazut.

In acest caz, valoarea maxima estimata este de 8.386.506 lei, fara TVA, iar valoarea minima estimata este de 2.795.502 lei, fara TVA.  Termenul limita pentru depunerea ofertelor este data de 6 mai, ora 10:00.

Reamintim ca de la finalul lui 2015, nicio firma de IT nu mai asigura mententanta sistemului informatic.

Reprezentantii CNAS au afirmat ca au facut demersurile necesare in vara anului trecut, dar nicio firma nu s-a aratat pana acum interesata.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale