In Romania urmeaza sa fie operationalizate inca 200 de paturi de terapie intensiva

17/11/2020

In Romania urmeaza sa fie operationalizate inca 200 de paturi de terapie intensiva

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-romania-urmeaza-sa-fie-operationalizate-inca-200-de-paturi-de-terapie-intensiva/

Circa 200 de paturi de terapie intensiva suplimentare urmeaza sa fie operationalizate in aceasta saptamana, potrivit ministrului Sanatatii, Nelu Tataru.

“Inca 200 de paturi operationalizam in aceasta saptamana in terapie intensiva, atat la nivel de teritoriu, cat si in Bucuresti. In Bucuresti avem 21 de spitale in acest moment care sunt COVID sau partial COVID. (…) Noi intentionam astazi sa mai operationalizam Spitalul Cantacuzino, care sa vina cu paturi de terapie intensiva si in masura in care va fi nevoie, evaluam si alte spitale in perioada urmatoare”, a declarat Nelu Tataru la Digi24, citat si de Agerpres.

Potrivit ministrului, principala preocupare in aceasta perioada este marirea numarului de paturi de terapie intensiva.

“In terapie intensiva gestionam mai mult de 10-14 zile si atunci, noi pregatim aceste paturi in continuare, desi vedem un numar care se plafoneaza la 9-10.000, in acelasi timp ramanand pe terapie intensiva 1.180 de pacienti, evaluand in acelasi numar de decese, evaluand in acelasi timp cazuri care trec prin a doua faza a bolii, cei care sunt la boli infectioase si necesita la un moment dat terapie intensiva. Deci, gestionam dincolo de cele sapte zile in care vedem un platou, gestionam mai mult de 10-14 zile cazurile pe care le vedem si le vom vedea in aceasta perioada pe terapie intensiva. De aceea, evidentierea altor paturi de terapie intensiva, precum si a altor unitati spitalicesti care pot completa cu paturi de terapie intensiva este principala noastra preocupare in aceasta perioada, atat in Bucuresti, cat si in teritoriu”, a mai precizat ministrul Sanatatii potrivit surselor citate.

Etichete: paturi ati, terapie intensiva, pacienti covid, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: