In Romania sunt de trei ori mai putini platitori de CASS decat beneficiari

26/09/2018

In Romania sunt de trei ori mai putini platitori de CASS decat beneficiari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-romania-sunt-de-trei-ori-mai-putini-platitori-de-cass-decat-beneficiari/


Potrivit datelor analizate de Profit.ro, in acest moment, in Romania sunt peste 17 milioane de romani care sunt asigurati la sistemul de sanatate, dar numarul celor care platesc contributiile nu ajunge nici macar la sapte milioane, relateaza Digi24.

Dintr-un calcul reiese ca aproape 11 milioane de romani sunt scutiti de plata CASS. Cei mai multi dintre ei sunt pensionari: aproape 4 milioane si jumatate. Peste patru milioane sunt si copiii si tinerii care urmeaza o forma de invatamant. Pe lista celor scutiti se afla si persoanele care primesc ajutor social si persoanele cu handicap.

Cele mai mari diferente intre numarul platitorilor si cel al beneficiarilor sunt in judetele din nordul Moldovei. In Suceava si Botosani, de exemplu, aproape 30 de persoane platesc CASS pentru 100 de benficiari.

Balanta se echilibreaza oarecum, dar nu suficient, in judete precum Timis si Valcea unde 45,6, respectiv, 45,9 contribuabili platesc pentru 100 de beneficiari, mai scriu sursele mentionate.

Cel mai bine la acest capitol sta Bucurestiul, unde numarul platitorilor e la jumatate fata de cel al beneficiarilor.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. ludwig says:

    …in sfarsit se spune adevarul… ia imaginati-va ce s-ar intampla daca medicii ar fi scutiti de impozitul pe sanatate ceea ce ar chiar firesc avand in vedere faptul ca ei ” produc sanatate ” si consuma foarte putine servicii.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: