In Romania, in prezent, nu se pune problema de a treia doza de vaccin anti-Covid

08/07/2021

In Romania, in prezent, nu se pune problema de a treia doza de vaccin anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-romania-in-prezent-nu-se-pune-problema-de-o-a-treia-doza-de-vaccin-anti-covid/

Presedintele Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghita, spune ca, in prezent, nu se pune problema administrarii unei a treia doze de vaccin.

“La acest moment nu se pune problema de o a treia doza din lipsa datelor si pentru faptul ca pana la acest moment vaccinurile si-au mentinut beneficiile, isi mentin protectia oferita. Chiar daca pentru varianta Delta protectia este usor mai scazuta pentru infectia asimptomatica si forme usoare, ea se mentine pentru forme moderat-severe, critice, grave, care ajung la spital”, a declarat reprezentantul CNCAV la Digi 24, citat si de Agerpres.

El a afirmat ca in prezent in Romania varianta dominanta a virusului este cea britanica, insa datele arata la acest moment faptul ca sunt multe tari in care tulpina Delta a devenit dominanta.

El a adaugat ca vaccinul anti-COVID ofera protectie si in fata variantei Delta, insa, fara a creste rata vaccinarii va fi foarte greu sa se evite mai tarziu o crestere a numarului de cazuri de infectare.

Etichete: a treia doza vaccin anti-covid, vaccinarea anti-covid, varianta delta

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ambulantierii solicita 1000 de posturi suplimentare si reaplicarea Legii 5/ 2021

Cate doze de vaccin anti-Covid a vandut si a donat Romania?

Daniel Coriu: Hepatitele reprezinta o amenintare grava la adresa sanatatii publice

Crestere de cinci ori a numarului de cazuri cu varianta Delta in ultimele saptamani

Decizia privind cea de-a treia doza de vaccin anti-Covid, asteptata in septembrie