In Romania, de la inceputul sezonului, au fost confirmate peste 50 de cazuri de gripa

16/12/2022
In Romania, de la inceputul sezonului, au fost confirmate peste 50 de cazuri de gripa

In Romania, de la inceputul sezonului, au fost confirmate peste 50 de cazuri de gripa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-romania-de-inceputul-sezonului-au-fost-confirmate-peste-50-de-cazuri-de-gripa/

De la inceputul sezonului gripal, in Romania, au fost raportate 51 cazuri de gripa confirmate cu laboratorul.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica a informat ca, la nivel national, au fost raportate, in perioada 5 – 11 decembrie, 95.083 de cazuri de infectii respiratorii acute – gripa clinica, IACRS si pneumonii. In aceeasi perioada a anului trecut se inregistrau 45.699 de cazuri.

Potrivit INSP, in perioada mentionata, au fost raportate 17 cazuri confirmate de gripa (un caz cu virus AH3, cinci cu virus AH1 si 11 cu virus gripal A nesubtipat).

De asemenea, de la inceputul sezonului, au fost raportate 51 cazuri de gripa confirmate cu laboratorul.

Potrivit sursei citate, in perioada de referinta au fost raportate la 1.002 cazuri de gripa clinica comparativ cu 822 cazuri inregistrate in saptamana precedenta si cu 56 cazuri inregistrate inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, 1.365.337 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal pana la data de 11 decembrie cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sanatatii.

Etichete: gripa, gripa clinica, vaccin gripa

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: