In Romania creste accelerat numarul cazurilor de infectare la tinerii sub 40 de ani

10/08/2021
In Romania creste accelerat numarul cazurilor de infectare la tinerii sub 40 de ani

In Romania creste accelerat numarul cazurilor de infectare la tinerii sub 40 de ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-romania-creste-accelerat-numarul-cazurilor-de-infectare/

In ultimele saptamani, in Romania s-a inregistrat o crestere progresiva a numarului de cazuri de infectie cu noul coronavirus.

“In Romania se inregistreaza o crestere lent progresiva dar sustinuta a numarului de cazuri, iar pe analiza efectuata de colegii de la Institutul de Sanatate Publica pe ultimele doua saptamani – 81,5% din cazurile nou confirmate se inregistreaza la persoane nevaccinate si 2,6% dintre decese la persoanele nevaccinate. Din acest punct de vedere, analiza pe grupe de varsta arata o tendinta de crestere in mod deosebit a persoanelor tinere, a celor din grupa de varsta sub 40 de ani, mult mai accelerata comparativ cu grupa de varsta mai mare de 40 de ani.”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghita, seful CNCAV, marti, intr-o conferinta de presa.

Potrivit medicului, in ultima perioada se observa si o tendinta de scadere a mediei de varsta pentru persoanele confirmate cu virusul SARS-CoV-2. Tot el a mai precizat ca, vizavi de decesele inregistrate din aceasta cauza, tendinta este de scadere a mediei de varsta la 69 de ani, comparativ cu 71 de ani in decada anterioara.

Etichete: tineri infectati cu sars-cov-2, varsta decese covid, cazuri covid tineri

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: