In Romania creste accelerat numarul cazurilor de infectare la tinerii sub 40 de ani

10/08/2021

In Romania creste accelerat numarul cazurilor de infectare la tinerii sub 40 de ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-romania-creste-accelerat-numarul-cazurilor-de-infectare/

In ultimele saptamani, in Romania s-a inregistrat o crestere progresiva a numarului de cazuri de infectie cu noul coronavirus.

“In Romania se inregistreaza o crestere lent progresiva dar sustinuta a numarului de cazuri, iar pe analiza efectuata de colegii de la Institutul de Sanatate Publica pe ultimele doua saptamani – 81,5% din cazurile nou confirmate se inregistreaza la persoane nevaccinate si 2,6% dintre decese la persoanele nevaccinate. Din acest punct de vedere, analiza pe grupe de varsta arata o tendinta de crestere in mod deosebit a persoanelor tinere, a celor din grupa de varsta sub 40 de ani, mult mai accelerata comparativ cu grupa de varsta mai mare de 40 de ani.”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghita, seful CNCAV, marti, intr-o conferinta de presa.

Potrivit medicului, in ultima perioada se observa si o tendinta de scadere a mediei de varsta pentru persoanele confirmate cu virusul SARS-CoV-2. Tot el a mai precizat ca, vizavi de decesele inregistrate din aceasta cauza, tendinta este de scadere a mediei de varsta la 69 de ani, comparativ cu 71 de ani in decada anterioara.

Etichete: tineri infectati cu sars-cov-2, varsta decese covid, cazuri covid tineri

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: