In Harghita, zeci de parinti refuza vaccinarea obligatorie a copiilor

20/01/2012

In Harghita, zeci de parinti refuza vaccinarea obligatorie a copiilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-harghita-zeci-de-parinti-refuza-vaccinarea-obligatorie-a-copiilor/

Sefa Directiei de Sanatate Publica Harghita sustine ca zeci de parinti refuza vaccinarea obligatorie a copiilor, anunta Agerpres. Medicii de familie din judeti au fost cei care au semnalat problema, acestia avertizand ca parintii tineri, ce traiesc in mediul urban, refuza sa-si vaccineze copiii, convinsi fiind ca acest lucru este daunator.

“Este vorba de tineri intelectuali, semidocti, care citesc materiale de provenienta discutabila si a carora valoare stiintifica este similara cu materialele care prevestesc sfarsitul lumii. (…) Este un snobism modern, o moda a oamenilor nedocumentati, care neavand studii medicale nu pot face distinctie intre ce este util si ce este daunator”, a explicat dr. Tar, directorul DSP Harghita.

Acesta nu este singurul caz in care pacientii iau decizii pe baza informatiilor incomplete consultate folosind diverse surse neavizate. Medicii din intreaga lume sunt ingrijorati de efectele dezinformarii pacientilor sustinuta de informatiile usor accesibile, dar incomplete sau eronate, publicate pe Internet

Parintii care nu doresc sa-si imunizeze copiii semneaza pentru acest lucru in registrele medicilor de familie, unii refuzand sa-i vaccineze chiar si impotriva hepatitei.

Totodata, dr. Tar Gyongyi si-a exprimat ingrijorarea ca retragerea de pe piata a vaccinului gripal va aduce si mai multe argumente celor care se opun vaccinarii obligatorii.

“Vaccinurile obligatorii sunt foarte utile. (…) Au trait generatii intregi care au fost vaccinate. Parintii nostri, bunicii nostri. Trebuie sa se stie ca ce se aplica intr-un program de vaccinare nationala sunt vaccinuri experimentate, trecute prin studii clinice la care au participat mii de persoane, pentru a le verifica valoarea”, a declarat dr. Tar.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: