In Germania se discuta despre vaccinarea obligatorie

27/03/2019

In Germania se discuta despre vaccinarea obligatorie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-germania-se-discuta-despre-vaccinarea-obligatorie/

Si in Germania, vaccinarea copiilor impotriva rujeolei ar putea deveni obligatorie la propunerea unui partid aflat in coalitia de guvernare si la recomandarea Societatii de Pediatrie.
Potrivit Digi24, Germania a avut o mie de cazuri de rujeola acum doi ani, printre care si un deces. Totul, in momentul in care Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat miscarea anti-vaccinare una dintre cele mai mari amenintari la adresa umanitatii.

“Statul italian a luat deja aceasta hotarare, iar masura are un suport stiintific foarte riguros, pentru ca, dupa cum stim, in 2017 au fost 1.000 de cazuri de rujeola in Germania si un deces. (…) La noi in tara o astfel de propunere ar fi intampinata cu multe emotii, cu comentarii… Decidentii trebuie sa hotareasca daca e suficient sa facem ce am facut pana acum si sa asitam in continuare la pacienti care se imbolnavesc cu diverse boli sau sa luam niste masuri. Nu stiu daca ce face Italia sau Germania este aplicabil in Romania, dar cert este ca actuala situatie nu-i foarte buna pentru copiii romani. Deci trebuie facut ceva. (…) Sa cautam vinovati in trecut pentru cei care s-au prapadit (n.r. in Romania au fost inregistrate 62 de decese pe fondul rujeolei) nu va schimba nimic. Intrebarea e ce avem de facut de acum incolo pentru ca situatia sa nu se mai repete. Si la asta ar trebui sa raspunda forul legiutor care are un draft al legii vaccinarii facut de experti si pe care-l discuta de doi ani si nu ajung la un consens”, a declarat in medicul pediatru Mihai Craiu, la Digi24.

Continut educational:

Reamintim ca In Italia, conform Legii Lorenzin, denumita dupa fostul ministru al sanatatii de aici, copiii trebuie sa primeasca o serie de imunizari obligatorii inainte de a merge la scoala. Este vorba despre vaccinarile pentru varicela, poliomielita, rujeola, oreion si rubeola.

Copiii cu varsta sub sase ani vor fi exclusi din cresa si gradinita daca nu se face dovada vaccinarii lor, iar parintii risca sa fie amendati cu pana la 500 de euro daca refuza.

Etichete: vaccinarea obligatorie, vaccinare impotriva rujeolei, vaccinare obligatorie italia

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie, voluntari in cadrul DSP Arad in lupta cu Covid-19

Prof. univ. dr. Daniel Coriu, noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania

Reglementari noi privind acordarea serviciilor medicale pentru pacientii cu COVID-19 | Rolul medicilor de familie

Bolnavii de tuberculoza si tratati la domiciliu vor beneficia de o indemnizatie de hrana

Germania face pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid inainte de finalul anului