In Covasna, peste 600 de copii au nevoie de vaccinare impotriva rujeolei

26/07/2017

In Covasna, peste 600 de copii au nevoie de vaccinare impotriva rujeolei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-covasna-peste-600-de-copii-au-nevoie-de-vaccinare-impotriva-rujeolei/

Autoritatile din Covasna au identificat peste 600 de copii, in special din mediul rural, nevaccinati impotriva rujeolei, iar in perioada urmatoare vor constitui sapte centre de vaccinare in judet.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Covasna  spun ca gradul de vaccinare impotriva rujeolei in randul copiilor de un an este de 98% in mediul urban si de 87% in mediul rural, insa la varsta de cinci ani aceste cote sunt in scadere, multor copii nefiindu-le administrate dozele repetitive.

“In ce priveste judetul nostru, noi am stat mereu bine cu vaccinarile (…), dar in ultimii ani si la noi a aparut acest fenomen de evitare a vaccinarii de unele persoane (…) In orice caz, acoperirea vaccinarii la 12 luni in mediul urban este de 98%, ceea ce e foarte bine, dar in rural avem insa 87%. Se stie ca sub 95% sunt create conditii pentru a porni o epidemie, chiar daca asta va decurge incet. La cinci ani avem sub 95%, mai exact in urban avem 89%, iar in rural 88%. Aici avem deficiente la al doilea vaccin care ar trebui recuperat”, a precizat dr. Santa Ferenc de la DSp Covasna, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, in perioada urmatoare vor fi constituite sapte centre de vaccinare in mai multe localitati din judet, unde a fost identificat un numar mare de copii neimunizati, in special in comunitatile de romi.

El a mai precizat, conform sursei mentionate, ca parintii care nu isi vaccineaza copiii, “din necunoastere” sau “din anumite convingeri”, se fac responsabili pentru raspandirea bolii.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: