In ce conditii a fost nevoit un medic de familie sa-si consulte pacientii

13/11/2013

In ce conditii a fost nevoit un medic de familie sa-si consulte pacientii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-ce-conditii-a-fost-nevoit-un-medic-de-familie-sa-si-consulte-pacientii/

Romania recunoaste titlurile oficiale de calificare ca medic specialist eliberate in afara granitelor UEUn medic de familie a reusit sa-si ajute pacientii in ciuda impedimentelor de ordin administrativ. Chiar daca nu a avut acces la propriul cabinet fara nici o instiintare in prealabil, medicul de familie din comuna vasluiana Bacesti a gasit o solutie pentru a consulta bolnavii. In locul cabinetului medical, acesta a oferit consultatii pacientilor intr-o caruta.

De ce i s-a restrictionat accesul la propriul cabinet

Cu toate ca are inscrisi peste 1.700 de pacienti, medicul de familie a fost impiedicat sa-si exercite profesia din imposibilitatea intrarii in propriul cabinet.

Cabinetul sau este situat intr-un centru medical din localitate care, la momentul respectiv, era inchis.

 “Cand am venit dimineata la cabinet, era lacatul pe poarta de acces pre cabinet. Pacientii deja veneau la consultatii. Am luat legatura cu primarul si dupa cateva ore a venit cineva si a taiat lacatul”, a precizat medicul de familie in cauza.

In urma demersului de a intra in propriul cabinet pentru a-si face meseria, medicul a intampinat o alta problema: lipsa curentului electric. In aceasta situatie, medicul nu a putut acorda retete electronice pacientilor.

“Nimeni nu mi-a dat nici o explicatie”

Cu toate ca medicul de familie a sesizat primarului faptul ca ii este restrictinat accesul in propiul cabinet, nu a primit nicio explicatie in acest sens.

Primarul comunei Bacesti, Horatiu Carausu, contactat ulterior, a declarat ca va avea o intalnire cu medicul de familie pentru a rezolva aceasta problema intrucat cladirea in care este amplasat cabinetul va intra in renovari.

“In mod normal, daca spatiul intra in renovare, trebuie gasit un alt loc in care medicul sa-si desfasoare activitatea. Cand s-a predat cladirea de la Consiliul Local catre centrul medico-social, am stabilit ca acest cabinet va functiona acolo”, a precizat primarul.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: