In Bistrita-Nasaud se preconizeaza o criza a medicilor de familie

17/04/2019

In Bistrita-Nasaud se preconizeaza o criza a medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-bistrita-nasaud-se-preconizeaza-o-criza-a-medicilor-de-familie/

Conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Bistrita-Nasaud, avertizeaza ca exista posibilitatea ca in urmatorii 5-6 ani sa se produca o criza de medici de familie la nivelul judetului.

Continut educational:

“Este o problema, in alte judete deja este o problema care este greu de rezolvat, la noi se mai poate rezolva, dar pe termen scurt, 5-6 ani. Exista o intreaga generatie de medici de familie care vor iesi la pensie si nu vine nimic in loc. Numai prin colaborarea autoritatilor cu Colegiul Medicilor, cu Asociatia medicilor de familie se pot gasi cai de a stimula viitorii studenti sau chiar actualii studenti din facultatile de medicina sa imbratiseze aceasta specialitate si sa ii aducem si la noi acasa”, a declarat Camelia Ilisuan, director CJAS Bistrita-Nasaud.

Conform sursei citate, ea a sugerat inclusiv o colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean, in vederea familiarizarii elevilor din clasele terminale de liceu, care doresc sa urmeze Medicina, cu meseria de medic de familie.

In acest judet, in jur de 40 de medici de familie urmeaza sa atinga varsta de pensionare peste 5-6 ani.

Etichete: criza medici de familie, posturi medici de familie, medici de familie bistrita-nasaud, cjas bistrita nasaud

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Ce raspuns a oferit Ministerului Sanatatii la solicitarea de suplimentare a fondurilor alocate cabinetelor de medicina familiei

Accidentul vascular cerebral sever, cauza de mortalitatea precoce

Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii nu se refera la obligativitate

Neurochirurgi demisionari de la Colentina: Am ajuns in situatia de a refuza peste 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe

DSP Suceava are director nou