In 31 de judete a fost atinsa capacitatea maxima de programare pentru urmatoarele trei saptamani

21/01/2021

In 31 de judete a fost atinsa capacitatea maxima de programare pentru urmatoarele trei saptamani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-31-de-judete-a-fost-atinsa-capacitatea-maxima-de-programare-pentru-urmatoarele-trei-saptamani/

In 31 de judete din tara a fost atinsa capacitatea maxima de programare pentru urmatoarele trei saptamani, in raport cu numarul dozelor disponibile la acest moment si cu calendarul de livrare estimat pentru perioada urmatoare, transmite Comitetul national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea (CNCAV).

“Reamintim faptul ca, in conformitate cu Strategia nationala de vaccinare si cu recomandarile ferme ale Agentiei Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor catre centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrari si, in mod obligatoriu, a rapelului’, se precizeaza intr-un comunicat d eptresa al CNCAV.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Neuropatia diabetica

Avand in vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, CNCAV a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programarilor persoanelor din etapele I si II, incepand cu 1 martie, in centrele de vaccinare deja existente.

“Totodata, in scurt timp, vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecarui judet, care vor permite programari si pentru date mai apropiate, incepand cu data de 8 februarie. Campania de vaccinare continua conform planificarii, asigurand zilnic rapelul pentru persoanele deja vaccinate cu prima doza, cat si vaccinarea persoanelor nou programate.”, mai transmite CNCAV.

Potrivit sursei citate, calendarul programarilor si suplimentarea numarului de locuri de programare se stabilesc in colaborare cu INSP si cu directiile de sanatate publica.

Etichete: programare vaccinare, centre vaccinare anti-covid, doze vaccin anti-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

OMS a acordat o autorizatie de urgenta pentru utilizarea vaccinului chinezesc produs de Sinopharm

Guvernul va prelungi starea de alerta

Presedintele CNCAV: Revenirea la normalitate este mai degraba o certitudine decat o simpla speranta

Florin Citu: Maratonul vaccinarii de la Bucuresti a avut rezultate exceptionale

Valeriu Gheorghita: Avem garantia unui numar suficient de doze incat sa putem atinge imunitatea de grup