Implant de valva cardiaca biologica, la Timisoara

22/07/2015

Implant de valva cardiaca biologica, la Timisoara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/implant-de-valva-cardiaca-biologica-la-timisoara/

operatieImplant de valva cardiaca biologica Sutureless Intuity pentru o pacienta cu stenoza aortica calcara severa.
Este o operatie realizata in premiera la Timisoara pentru partea de vest a tarii. Echipa de medici a fost compusa de doctorii de la Clinica de Chirurgie Cardiaca a Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timisoara si unul din Viena.

“Interventia a avut loc luni. In cazul pacientilor care au boli valvulare severe, acestea sunt inlocuite cu proteze valvulare cardiace, mecanice sau biologice. Protezele valvulare mecanice sunt recomandate la pacientii tineri, care trebuie sa primeasca tratament anticoagulant permanent, iar cele biologice (pericard bovin, valva porcina), care nu necesita tratament anticoagulant, la pacienti in varsta. Protezele valvulare sunt implantate prin interventie chirurgicala pe cord oprit, prin sutura cu 18-20 fire, care apoi sunt innodate separat”, a afirmat  Dr. Marian Gaspar, seful Clinicii de Chirurgie Cardiaca a IBCV Timisoara, citat de Agerpres.

Un astfel de tip de valva a mai fost implantat in Romania doar la Spitalul privat Monza (Bucuresti). Costul valvei ajunge pana  la 9.000 euro, dar la Timisoara acesta a fost acoperit integral din banii de Programe Nationale pentru Chirurgie Cardiaca.

Noul model de valva biologica Sutureless are un dispozitiv de fixare pe inelul aortic si necesita doar trei fire de gidaj, timpul de implantare fiind astfel mult mai scurt.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

OMS recomanda un tratament preventiv impotriva formelor grave de Covid

Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

Chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare pentru elevi, validat