IGSU a semnat un contract pentru achizitia a 122 de ambulante de tip A

20/03/2023
IGSU a semnat un contract pentru achizitia a 122 de ambulante de tip A

IGSU a semnat un contract pentru achizitia a 122 de ambulante de tip A

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/igsu-a-semnat-un-contract-pentru-achizitia-a-122-de-ambulante-de-tip-a/

IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a semnat un contract pentru achizitia a 122 de ambulante de tip A, destinate Serviciilor Publice de Ambulanta.

Cele 122 de ambulante de tip A sunt destinate transportului pacientilor, ele fiind dotate cu defibrilator semiautomat si alte echipamente medicale specifice.

Important de precizat este faptul ca fondurile pentru achizitia acestor ambulante, descrise anterior sunt alocate din Programul Operational Regional si nu fac parte din cele alocate celor 1200 ambulante de urgenta de tip B si C, pentru care, specificatiile tehnice au fost finalizate, urmand a incepe consultarile de piata.

“Reamintim faptul ca, la inceputul anului, la nivelul Departamentului pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit o comisie de specialisti, cu reprezentare larga, atat din cadrul serviciilor de ambulanta, cat si din cadrul UPU-SMURD si al inspectoratelor pentru situatii de urgenta, care a urmarit revizuirea specificatiilor tehnice pentru ambulantele de urgenta care vor fi achizitionate, astfel incat dotarea acestora sa fie in conformitate cu toate evolutiile tehnicii si a tehnologiilor medicale actuale. Dintre cele 1200 ambulante care vor fi achizitionate din fonduri europene nerambursabile, cea mai mare parte dintre acestea vor fi directionate catre Serviciile Publice de Ambulanta, iar cealalta parte, catre SMURD.”, precizeaza Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU).

Etichete: Ambulanta, SMURD, DSU, IGSU

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: