Igiena in exces poate duce la alergii, infectii respiratorii mai dese, boli autoimune si inflamatorii

20/09/2011

Igiena in exces poate duce la alergii, infectii respiratorii mai dese, boli autoimune si inflamatorii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/igiena-in-exces-poate-duce-la-alergii-infectii-respiratorii-mai-dese-boli-autoimune-si-inflamatorii/

Studii recente arata ca masurile de igiena, aplicate in exces reduc expunerea la bacterii, virusuri si paraziti, informeaza evz.ro.

“Lumea inconjuratoare gazduieste microbi. Organismul se confrunta cu ei si isi constituie un fond natural de aparare, care ii confera rezistenta la intalnirile ulterioare cu agentii patogeni. inca de la nastere incepem sa acumulam aceasta zestre imunologica. Cand venim pe lume, de la prima respiratie, aspiram o serie de microbi din aerul spitalicesc”, a explicat prof.dr. Marian Negut, seful catedrei de Microbiologie din cadrul UMF “Carol Davila” din Bucuresti.

De asemenea, cercetatorii de la reputata universitate “College London” afirma ca exista dovezi care atesta ca igiena stricta a adus in special alergii, infectii respiratorii mai dese, boli autoimune si inflamatorii.

“Cei care au trait la tara sau cei care convietuiesc cu cainii sunt mai putin predispusi la toate aceste boli. Aceste organisme prezente in noroi, apa netrata si fecale ne-au insotit din toate timpurile. Organismul uman s-a adaptat la germeni si a inceput sa se foloseasca de ei pentru a-si antrena sistemul imunitar. In lipsa lor, imunitatea nu mai raspunde atat de bine in fata alergenilor, virusurilor si cadem prada mai repede astmului, racelilor”, a precizat dr. Graham Rook, profesor de microbiologie in cadrul institutiei.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Viorica says:

    Ce prostii puteți spune….m-ai bine mirosi a hoit decît să te speli?????imunitatea corpului e ce mănânci nu jegul de pe mîini,haine și casă….

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: