Hunedoara: Servicii de telemedicina pentru sute de persoane din localitati izolate

27/04/2023
Hunedoara: Servicii de telemedicina pentru sute de persoane din localitati izolate

Hunedoara: Servicii de telemedicina pentru sute de persoane din localitati izolate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/hunedoara-servicii-de-telemedicina-pentru-sute-de-persoane-din-localitati-izolate/

Peste 3.000 de persoane care traiesc in localitati izolate ale judetului Hunedoara ar putea beneficia in acest an de servicii medicale prin sistemul de telemedicina organizat de Asociatia Salvital, specializata in acordarea de prim-ajutor prin echipajele de paramedici civili de care dispune.

Potrivit datelor de bilant pe anul 2022, numarul persoanelor care au apelat la serviciile de telemedicina oferite de Salvital este in crestere, ajungand la 2.763 de cazuri la sfarsitul anului trecut.

“Activitatea de telemedicina se desfasoara in zonele izolate, unde oamenii nu au posibilitatea sa ajunga la un spital sau un medic specialist. Efectuam mai multe tipuri de investigatii, de la EKG, spirometrie, pana la glicemie si altele, iar datele inregistrate se transmit instant de la pacienti la un medic specialist, in cazul nostru dr. Ioan Demeter de la Spitalul Judetean Deva. Acesta interpreteaza datele. In cazul unor probleme, pacientii primesc recomandarile necesare sau sunt indrumati spre alti medici specialisti, in functie de afectiunile care sufera”, a declarat, directorul Salvital Hunedoara, Andrei Mihut, porivit Agerpres.

El a mai adaugat t ca asociatia deruleaza si programe pentru pregatirea elevilor si cadrelor didactice in vederea acordarii primului ajutor, estimandu-se ca pana la sfarsitul anului de aceste cursuri vor beneficia circa 4.000 de tineri.

Etichete: servicii de telemedicina, localitati izolate hunedoara, salvital

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: