Hotoboc (PALMED): Bugetul de asigurari sociale de sanatate nu este suficient pentru a acoperi toate nevoile pacientilor

28/01/2021

Hotoboc (PALMED): Bugetul de asigurari sociale de sanatate nu este suficient pentru a acoperi toate nevoile pacientilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/hotoboc-palmed-bugetul-de-asigurari-sociale-de-sanatate-nu-este-suficient-pentru-a-acoperi-toate-nevoile-pacientilor/

Presedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED), Cristian Hotoboc, spune ca bugetul de asigurari sociale de sanatate nu este suficient pentru a acoperi toate nevoile pe care le au pacientii.

“Trebuie sa recunoastem cu totii ca bugetul de asigurari sociale de sanatate nu este suficient pentru a acoperi toate nevoile pe care pacientii le au. Tocmai de aceea trebuie sa gandim impreuna un sistem de contributii personale, un sistem prin care si pacientii, macar pentru anumite servicii care nu se pot acoperi in totalitate de catre sistemul de asigurari sociale de sanatate, trebuie sa vina in sprijinul acoperirii acestor costuri. (…) Ceea ce facem noi este sa ne mintim de ani de zile ca medicina nu costa nimic si ca statul iti garanteaza accesul fara niciun fel de cost la tratamentele medicale. Este total gresit, nu este asa. Nici macar in spitalele de stat nu se intampla acest lucru. Parerea mea este ca trebuie sa realizam odata pentru totdeauna ca medicina costa”, a declarat presedintele PALMED in cadrul unei conferinte, conform Agerpres.

De asemenea, el a subliniat ca, in ooinia sa, pacientii ar trebui sa fie tratati la fel in sistemul medical privat, cat si in cel de stat. El a precizat ca acest lucru nu va putea fi realizat fara o restructurare reala a sistemului public.

“Cred ca ar trebui sa avem o gandire comuna asupra sistemului in ansamblul lui. Sunt foarte de acord ca ar trebui sa tratam pacientul la fel atat la stat, cat si la privat. Din pacate, parerea mea este ca acest lucru nu il vom putea face pana cand nu se face o restructurare reala a sistemului public. (…) Trebuie sa facem o data pentru totdeauna o analiza eficienta si sa vedem ce spitale trebuie consolidate si reorganizate si impreuna cu sistemul privat sa facem intr-adevar un sistem medical care sa functioneze si sa nu mai avem aceste discutii de fiecare data intre stat si privat. Pentru acest lucru este nevoie de finantare”, a mai declarat Cristian Hotoboc potrivit sursei citate.

Etichete: buget asigurari sociale de sanatate, servicii medicale, palmed

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: