CNSU: Incetarea starii de risc epidemiologic generata de pandemia de COVID-19

28/06/2023
CNSU: Incetarea starii de risc epidemiologic generata de pandemia de COVID-19

CNSU: Incetarea starii de risc epidemiologic generata de pandemia de COVID-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/hotarare-privind-incetarea-starii-de-risc-epidemiologic-generata-de-pandemia-de-covid-19/

In cadrul reuniunii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU), convocata de premierul Marcel Ciolacu, a fost aprobata hotararea privind incetarea starii de risc epidemiologic si biologic generata de pandemia de COVID-19 si aplicabilitatea art. 1 din Hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 36 din 21.07.2020.

“CNSU a aprobat aceasta Hotarare luand in considerare Raportul elaborat la cea de-a cincisprezecea reuniune a Comitetului de Urgenta al Organizatiei Mondiale a Sanatatii cu privire la evolutia bolii COVID-19, prin care s-a evidentiat tendinta de scadere a deceselor cauzate de COVID-19, a spitalizarilor si a internarilor in sectiile de terapie intensiva, precum si nivelurile ridicate ale imunitatii populatiei la SARS-CoV-2.”, se arata intr-un comunicatl al Guvernului.

Potrivit sursei citate, aceste concluzii au fost coroborate cu pozitiile oficiale adoptate public de Directorul General al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit carora COVID-19 a devenit o problema de sanatate stabila ce nu mai constituie o urgenta de sanatate publica de interes international.

HOTARARE nr.20 din 27.06.2023 privind constatarea incetarii starii de risc epidemiologic si biologic generata de pandemia de COVID-19 si a aplicabilitatii art. 1 din Hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 36/21.07.2020, poate fi consultata AICI.

Etichete: CNSU, incetarea starii de risc epidemiologic, pandemie covid

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: