Hipocrat: Mai multe categorii profesionale din domeniul sanatatii nu vor beneficia de cresteri salariale

01/02/2018

Hipocrat: Mai multe categorii profesionale din domeniul sanatatii nu vor beneficia de cresteri salariale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/hipocrat-mai-multe-categorii-profesionale-din-domeniul-sanatatii-nu-vor-beneficia-de-crestere-salariala/


Mai multe categorii profesionale din domeniul sanatatii nu vor beneficia in martie de crestere salariala, respectiv farmacistii, biologii, chimistii, infirmierii, brancardierii, ingrijitoarele si personalul Tesa, se arata intr-o scrisoare deschisa semnata de Sindicatul din Sanatate Hipocrat, adresata ministrului Sanatatii, Sorina Pintea.

In scrisoare, sindicalistii ii prezinta ministrului Sanatatii o lista cu probleme cu care se confrunta personalul medical si a caror rezolvare treneaza.

“Corelatia dintre salarizare si finantare este dezechilibrata. Mai exact, asa cum am prezentat intr-o serie de intalniri avute la Ministerul Sanatatii, in mandatul domnului Florian Bodog, valoarea prognozata de contract pentru anul 2018 este insuficienta, fapt care va atrage dupa sine o functionare incorecta a celor mai multe unitati sanitare din sistemul de sanatate. Este absolut vitala clarificarea programului de lucru al medicilor si a platii timpului de lucru efectuat peste norma de baza. Medicina scolara necesita o abordare diferita dupa o serie de ajustari care o fac, pe alocuri, nefunctionala”, potrivit scrisorii deschise, noteaza Agerpres.

De asemenea, in document se vorbeste si despre cresterea tarifelor pe caz rezolvat, aceasta fiind o tema care preocupa intregul sistem de sanatate, in contextul in care toti factorii care determina un tarif s-au schimbat, precum cursul euro, rata inflatiei, dar si cresterea salariilor.

“Intr-o presiune constanta a deficitului de sange, cu campanii si apeluri catre populatie, este nevoie urgenta de o politica de organizare si de functionare a centrelor de transfuzie sanguina prin actualizarea normelor si prin normarea personalului. Atragem atentia asupra necesitatii de a rezolva inechitatile provenite din plata concediului de odihna pentru personalul integrat. Avem un fond de nemultumire a unor categorii profesionale care, incepand cu luna martie, nu vor beneficia de crestere salariala: farmacisti, biologi, chimisti, infirmieri, brancardieri, ingrijitoare, personal Tesa”, mai precizeaza Federatia Hipocrat.

Sindicalistii spun ca asteapta o explicatie cu privire la acordarea sporurilor pentru conditii de munca tuturor salariatilor din sistem, incepand cu 1 martie 2018, in baza unui nou regulament de acordare a acestuia, dar si o discutie aplicata privind salarizarea directiilor de Sanatate Publica.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. albu daniel says:

    Medicii de familie nu sunt o prioritate pentru guvernanti; umiliti, ,,calcati in picioare” de toate guvernele continua sa-si faca meseria pentru care sunt devotati in ciuda celor cativa lei aruncati de ca de mila! Cu ce sunt mai importanti IT-istii pentru populatia Romaniei?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: