Hexi Pharma, pusa sub invinuire pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor

16/05/2016

Hexi Pharma, pusa sub invinuire pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/hexi-pharma-pusa-sub-invinuire-pentru-participatie-improprie-la-infractiunea-de-zadarnicire-a-combaterii-bolilor/

Ce substante chimice sunt un pericol major pentru santateProcurorii de la Parchetul General au anuntat ca firma Hexi Pharma este urmarita penal pentru “participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor”.

“In continuarea cercetarilor efectuate in cauza cunoscuta generic sub denumirea „Dezinfectantii utilizati in spitale”, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, prin ordonanta, efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de persoana juridica S.C. Hexi Pharma co s.r.l. pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor, prev. si ped. de art. 52 alin. 3 raportat la art. 352 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal”, scrie intr-un comunicat de presa al Parchetului general.

De asemenea, la Judecatoria Sectorului 5 a fost inregistrata o cerere a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind suspendarea dizolvarii sau lichidarii Hexi Pharma. Primul temen de judecata in acest caz ar fi trebuit sa aiba loc luni, 16 mai.

Solicitarea procurorilor s-a facut dupa ce Hexi Pharma a anuntat ca a demarat deja procedurile legale pentru inchidere si ca isi va retrage toate produsele de pe piata.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private

Florin Citu: Valul trei a inceput sa scada fara carantinare de tip lockdown