Halucinant! Peste 3000 de romani, cobai fara voie si 50 de medici psihiatri acuzati

01/06/2016

Halucinant! Peste 3000 de romani, cobai fara voie si 50 de medici psihiatri acuzati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/halucinant-peste-3000-de-romani-cobai-fara-voie-si-50-de-medici-psihiatri-acuzati/

studii-cliniceMii de romani au fost cobai fara sa stie in studii clinice neautorizate.
In dosarul instrumentat  procurorii de la  Parchetul General, 50 de medici psihiatri sunt acuzati ca au testat medicamente in mod ilegal.

Se pare ca 3.000 de pacienti ar fi fost implicati in studiile clinice pe care procurorii le-au ridicat din 16 spitale, pentru a vedea daca s-a resepctat legislatia invigoare, relateaza Digi24.

La acest moment, retinut este un singur medic psihiatru din Arad, Delia Podea, care a si fost retinuta pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentata Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit sursei citate, testele erau comandate de mari companii de medicamente din strainatate si au fost facute in mai multe tari, dar nereguli au fost descoperite, cel putin pentru moment, doar in Romania. Iar studiile se fac din 2012 si pana azi. Intre companiile din strainatate si medici au aparut si firmele de intermediari, verificate si ele acum.

Anchetatorii au ridicat documente si la Agentia Nationala a Medicamentului, institutia care aproba studiile clinice.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: